Connect with us

Maisto kelionės

Tailandietiški lipnūs ryžiai su kokosų pienu ir mangais

Maisto kelionės

Paskelbta


Jei buvote Tailande ir neparagavote šito deserto, tai galiu pasakyti, kad tikrai daug praradote. Na gerai, netirštinsiu spalvų. Verčiau pasakysiu, kad galite šį patiekalą pasigaminti namuose. O kaip rezultatas? Na mane tai nustebino, nesitikėjau, kad gausis taip gerai, nes skonis tikrai labai autentiškas. Tik vienas dalykėlis – tradicinius baltuosius ryžius iškeičiau į žymiai sveikesnius juoduosius, bet, manau, skonio tikrai nepagadino, o jį tik praturtinto.

Beje, šie ryžiai dar vadinami ‘uždraustaisiais ryžiais’, nes senovės Kinijoje dėl mažo derliaus juos būdavo leista valgyti TIK aukštuomenei. Be to, tai labai sveikas produktas, turintis labai gerą maistinę vertę ir plačiai naudojamas kinų medicinoje. Jei jau klausiate, tai šiuos ryžius radau šios savaitės LIDL Vitasia prekių asortimente.

ryžių desertas
tailandietiškas desertas - lipnūs ryžiai

Tailandietiški lipnūs ryžiai su kokosų pienu ir mangais

Pasiruošimas

3 hrs

Kepimo trukmė

20 mins

Tobulai skanus ir labai egzotiškas desertas iš saulėtojo Tailando.

Pamaitins: 4

Ingredientai

  • 200 g juodų ryžių
  • 1 skardinė kokosų pieno
  • 400 ml vandens
  • 6 šaukštai cukraus
  • šiek tiek druskos
  • 1 šaukštas kukurūzų krakkmolo
  • mango patiekimui
  • sezamo sėklos patiekimu

Gamybos eiga

  1. Ryžius nuplauname tekančiu vandeniu ir užmerkiame bent 2 valandoms (užmerkus galima palikti per naktį).

  2. Ryžius nukošiame, suvyniojame į rankšluosti ar marlę ir verdame ant garų 20 min.

  3. Puode pakaitiname 200ml kokosų pieno su 3 šaukštais cukraus ir 1/2 šaukštelio druskos.

  4. Išsigarinusius ryžius sumaišome su kaitintu kokosų pienu, uždengiame ir leidžiame pastovėti bent 20 min.

  5. Puode pakaitinti likusį kokosų pieną su 3 šaukštais cukraus, 1/2 šaukštelio druskos ir kukurūzų krakmolu (krakmolą išmaišome atskirame inde su keliais šaukštais kokosų pieno ir tik tada supilame į bendrą puodą, kad nesusidarytų gumuliukai). Paverdame 3 minutes maišant ant vidutinės kaitros, kol sutirštėja.

  6. Sausoje keptuvėje paskrudiname sezamo sėklas, kol paruduoja (apie 5 min).

  7. Ryžius patiekiame apšlakstę šiltu kokosiniu padažu ir skrudintomis sezamų sėklomis. Šalia išdėliojame mango gabalėlius.

Sekite mane Instagram’e: https://www.instagram.com/maisto.keliones/

lipnūs ryžiai su kokosų pienu

#reklama #lidlpartnerystė

Turinio autoriaus tinklalapis – https://maistokeliones.lt/lipnus-ryziai-su-kokosu-pienu/

Reklama

Maisto kelionės

Parmigiana – itališkas baklažanų apkepas

Maisto kelionės

Paskelbta


Šis patiekalas yra tikrų tikriausias comfort food ir manau, kad gali drąsiai konkuruoti su lazanija. Tik vienas patarimas – gamindami būtinai kepkite baklažanus aliejuje, apskrudinkite juos ir nustebsite, koks tai skanus patiekalas!

Iki šiol parmigiana valgydavau tik su pagrillintais baklažanais, bet supratau, kad tradicinis itališkas receptas, kuomet baklažanai gruzdinami aliejuje yra daug kartų geriau! Baklažanai tobulai iškepa, neturi jokio kartumo ir gaunasi labai kreminiai. Beje, noriu pranešti, kad šiandien visose LIDL parduotuvėse prasidėjo itališkų produktų savaitė. Labai mėgstu italų savaitės prekes, nes kokybė tikrai puiki, o ir kainos labai nedidelės.

baklažanų apkepas - permegiana su baklažanais

Parmigiana – itališkas baklažanų apkepas

Tąsus sūris, kreminai baklažanai ir tirštas pomidorų padažas. Tikrai labai skanus apkepas.

Pamaitins: 6

Ingredientai

  • 4-5 baklažanai ieškokite kuo tvirtesnių
  • 2 skardinės po 400ml konservuotų pomidorų
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 350 g mozarella sūrio rekomenduoju buivolės pieno
  • 100 g parmezano
  • šiek tiek šviežio baziliko
  • šiek tiek sviesto
  • kelios riekės ciabattos arba 100g džiūvėsėlių
  • 2 skiltelės česnako
  • šiek tiek šviežios petražolės

Gamybos eiga

  1. Nupjauname baklažanų galus, nuskutame odą, supjaustome 1 cm storio riekelėmis.

  2. Sustatome į kiaurasamtį, apibarstome druska ir paliekame 30 min, kad nuvarvėtų sultys ir kartumas.

  3. Į puodą supilame konservuotus pomidorus, alyvuogių aliejų, žiupsnelį druskos ir verdame ant vidutinės kaitros 45 min, kol pomidorai sutirštėja.

  4. Duoną arba džiūvėsėlius sumalame su česnaku, 50g parmezano, druska ir pipirais.

  5. Baklažanus nusausiname, išvoliojame miltuose ir kepame 190 laipsnių aliejuje po 3-4 min iš abiejų pusių. Iškepusius sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.

  6. Sviestu ištepame kepimo indą, desame sluoksnį baklažanų, pilame pomidorų padažą, barstome tarkuotu parmezanu, uždedame mozarella sūrio. Ant viršaus dedame vėl baklažanus ir viską kartojame.

  7. Ant pačio viršaus gausiai pabarstome tarkuotu parmezanu, suberiame džiūvėsėlių mišinį ir kepame 35 min 200 laipsnių orkaitėje.

Sekite mane Instagram’e: https://www.instagram.com/maisto.keliones/

permegiana su baklažanais

#reklama #lidlpartnerystė

Turinio autoriaus tinklalapis – https://maistokeliones.lt/baklazanu-apkepas-parmigiana/

Skaityti toliau

Maisto kelionės

Amerikietiški sausainiai su degintu sviestu ir šokoladu

Maisto kelionės

Paskelbta


Prisipažinsiu – esu labai nuodėmingas ir tikrai nevengiu saldumynų. Sausainius irgi labai mėgstu, valgau juos dažnai tad parduotuvių lentynose jau esu atsirinkęs savo favoritus. Bet šitie naminiai sausainiai perspjovė visus ragautus, buvo tikrai kažkas naujo ir neragauto! Privalote juos

amerikietiški sausainiai su šokoladu ir degintu sviestu

Amerikietiški sausainiai su šokoladu ir degintu sviestu

Labai nuodemingi, bet labai skanūs sausainukai.

Pamaitins: 20

Ingredientai

  • 280 g miltų universalūs, 550D klasės
  • 225 g sviesto
  • 3/4 šaukštelio maistinės sodos
  • 1 šaukštelis druskos
  • 140 g tamsaus cukraus
  • 100 g balto cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g juodo šokolado

Gamybos eiga

  1. Puode ant aukštos kaitros ištirpiname sviestą ir verdame 10-15 min, kol paruduoja ir pradeda stipriai putoti. Leidžiame jam atvėsti.

  2. Išplakame kiaušinius su baltu cukrumi iki vientisos masės.

  3. Į kiaušinius supilame rudą cukrų ir pravėsusį degintą sviestą, viską išmaišome.

  4. Suberiame miltus, sodą, druską ir smulkintą šokoladą. Viską išmaišome.

  5. Tešlą palaikome šaldytuve per naktį.

  6. Kabiname po 1-2 šaukštus tešlos ir išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Paliekame didelius tarpus, kad nesuliptų – aš vienu metu kepu 9 sausainius.

  7. Kepame 165 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Kuomet iškepa, apibarstome jūros druska ir leidžiame pravėsti.

Sekite mane Instagram’e: https://www.instagram.com/maisto.keliones/

amerikietiški sausainiai su šokoladu ir degintu sviestu

Turinio autoriaus tinklalapis – https://maistokeliones.lt/amerikietiski-sausainiai-su-sokoladu/

Skaityti toliau

Maisto kelionės

Azijietiškos salotos su pomelo greipfrutu

Maisto kelionės

Paskelbta

Paskutiniu metu šios salotos tapo mano kassavaitiniu patiekalu. Pagaminti labai nesudėtinga, o skonis super geras. Gal ir sunku suvokti kaip žuvies padažas, kalendra ar čili pipirai gali derėti su greipfrutu, tačiau patikėkite – dar ir kaip dera!

Azijietiškos salotos su pomelo greipfrutu

Pasiruošimas

10 mins

Kepimo trukmė

5 mins

Pamaitins: 2

Ingredientai

  • 1 pomelo greipfrutas
  • šviežia mėta
  • šviežia kalendra
  • šviežias bazilikas
  • 1 raudonas svogūnas
  • 2 šaukštai rudo cukraus
  • 3 šaukštai žuvies padažo
  • 1,5 laimo sultys
  • 1 nedidelis čili
  • 4 šaukštai kokoso drožlių

Gamybos eiga

  1. Pasigaminame padažą. Inde sumaišome cukrų su laimo sultimis, žuvies padažu ir smulkintu čiliuku.
  2. Sausoje keptuvėje pakepame kokoso drožles, kol paruduoja.
  3. Pomelo greipfrutą nulupame, išlukštename segmentus iš odos ir suplėšome nedideliais gabalėliais.
  4. Inde sumaišome smulkintas žoleles, juostelėmis pjaustytas daržoves, greipfruto gabalėlius su padažu ir skrudintomis kokoso drožlėmis, viską gerai išmaišome.

Patarimai

Priklausomai nuo jūsų šaldytuvo turinio šias salotas galima papildyti ir kitomis daržovėmis: morka, agurku, paprika, svogūnų laiškais, žirnių ankštimis bei virtomis ar keptomis krevetėmis.

Kviečiu pasekti mane Instagram’e: https://www.instagram.com/maisto.keliones/?hl=en

Turinio autoriaus tinklalapis – https://maistokeliones.lt/azijietiskos-salotos-su-greipfrutu/

Skaityti toliau

Maisto kelionės

Troškinti jautienos šonkauliai vyno padaže

Maisto kelionės

Paskelbta

Jei dar nematėte mano Instagram įrašo, tai dar kartą dalinuosi šiuo nuostabiu receptu. Galiu pasakyti, kad šis patiekalo paruošimas iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti sudėtingas, tačiau taip tikrai nėra. Žingsnelių gal ir daugiau, nei įprastai, bet norint juos įvykdyti nieko sudėtingo kaip ir nėra – nuolatos stovėti prie puodų tikrai nereikia.

Patiekalas tikrai patiko, skonis šiek tiek priminė burgundišką vyne troškintą jautieną, bet lyginant su pastarąja, šonkauliai, sakyčiau, ima viršų. Na kitą kartą gal tik pavirčiau juos šiek tiek ilgiau, kad gautųsi dar minkštesni – manau 4 valandos būtų pats tas. Štai receptas:⁠

jautienos šonkauliai

Vyne troškinti jautienos šonkauliai

Nuostabiai skani ir burnoje tirpstanti mėsytė.

Pamaitins: 6

Ingredientai

  • 3 morkos
  • 4 salierai
  • 2 svogūnai
  • 4 šaukštai pomidorų pastos
  • 1,5 kg jautienos šonkaulių
  • 5 česnako skiltelės
  • 1 šaukštas sojos padažo
  • 750 ml raudono sauso vyno
  • 1 litras jautienos sultinio
  • šiek tiek šviežios petražolės
  • šiek tiek rozmarino ir čiobrelio

Gamybos eiga

  1. Šonkaulius supjaustome atskirais kaulais, nupjauname riebalo perteklių nuo viršaus, pagardiname druska ir pipirais.
  2. Apkepame puode iš visų 6 pusių. Kepame dalimis, kad mėsa apskrustų. Apkepus padedame į šalį.
  3. Į tą patį puodą suberiame pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir pomidorų pastą. Kepame 3 minutes. Tada suberiame stabmiai pjaustytas morkas, salierą, nuluptas česnako skilteles, sojos padažą ir vyną. Verdame 10 min, kad pusę vyno nugaruotų.
  4. Supilame sultinį, dedame žoleles ir ant viršaus išdėliojame šonkaulius, kad šiek tiek būtų išnirę.
  5. Uždengiame puodą ir troškiname 135 laipsnių orkaitėje 3,5-4 valandas.
  6. Išvirusius šonkaulius ištraukiame iš padažo ir palaikome šaldytuve, kad sustingtų.
  7. Padažą nukošiame ir ir taip pat palaikome šaldytuve, kad iškiltų ir sustingtų riebalas – bus patogiau jį nuimti.
  8. Sekančią dieną padažą supilti į puodą ir virti ant vidutinės kaitros, kol nugaruos ir sutirštės (užtruks apie 1 val.).
  9. Į sutirštėjusį padažą sudėti šonkaulius, pagardinti druska, pipirais, uždengti dangčiu ir pašildyti kokias 10 min.
  10. Patiekti su keptuvėje ant šoninės pakepintomis smulkintomis morkomis ir grybais bei polenta (ją pasigaminsite taip: puode užvirti 1l vandens ir 250ml pieno. Suberti polentą, virti 2 min. Tada įmaišyti sviestą, pagardinti druska ir pipirais).

Sekite mane Instagram’e: https://www.instagram.com/maisto.keliones/

Skaityti toliau

Maisto kelionės

Kengūrienos tataki su ponzu padažu

Maisto kelionės

Paskelbta

Praeitą savaitę gaminau strutieną, šią savaitę kengūrieną, įdomu ką atneš sekanti savaitė. Šią mėsą vėl radau naujame, šventiniame LIDL asortimente.

O šiaip jei reiktų rinktis, kuri mėsa iš šių dviejų skanesnė, tai negalėčiau pasakyti. Abi labai skirtingos, bet tuo pačiu ir labai įdomios. Kengūriena galbūt šiek tiek liesesnė, ir ją gali būti sunkiau paruošti, norint, kad nesigautų guminė. Būtent dėl to gamindamas šį tataki mėsą kepiau vos po 30 sekundžių iš abiejų pusių. Šį tatakį suporavau su ponzu padažiuku ir marinuotų svogūnų pagardu – gavosi tikrai skanus patiekalas. Receptas jūsų dėmesiui.

tataki ingredientai
kengūriena

Kengūrienos tataki su ponzu padažu

Egzotiškai skambantis, bet labai nesudėtingai pagaminamas patiekalas.

Pamaitins: 2

Ingredientai

  • 300 g kengūrienos kepsnių (pirkau LIDL)
  • 300 ml obuolių sulčių
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 svogūnas
  • gabalėlis imbiero
  • 25 ml sojos padažo
  • 50 ml ryžių acto
  • 1/2 citrinos sulčių
  • šiek tiek ridikėlių ir laiškinių česnakų patiekimui

Gamybos eiga

  1. Obuolių sultis sumaišome su stambiai pjaustytu imbieru ir 1 česnako skiltele. Gautame marinate marinuojame kengūrieną 20-30 min.⁠
  2. Atskirame inde sumaišome sojos padažą, ryžių actą, citrinos sultis. ⁠
  3. Pusę gauto padažo sumaišome su smulkintu svogūnu ir susmulkinta česnako skiltele. Paliekame marinuotis bent 15 min.⁠
  4. Kengūrieną nusausiname, pagardiname druska ir pipirais. ⁠
  5. Keptuvę įkaitiname iki maksimalios kaitros, pilame šlakelį kepimo aliejaus ir apkepame kengūrieną iš abiejų pusių po 30 sekundžių.⁠
  6. Apkeptą mėsą suvyniojame į foliją ir palaikome 10 min. Tada išvyniojame ir supjaustome 3-4 mm storio griežinėliais.⁠
  7. Mėsos griežinėlius patiekiame lėkštėje, apšlakstome padažu, ant viršaus uždedame marinuotų svogūnų, smulkintų laiškinių česnakų ir ridikėlių griežinėlių

Sekite mane Instagram’e: https://www.instagram.com/maisto.keliones/

#reklama #lidlpartnerystė

Skaityti toliau

Maisto kelionės

Strutienos kepsnys su raudono vyno padažu

Maisto kelionės

Paskelbta

Strutieną valgiau pirmą kartą. Taip, vėl ačiū savo mėgstamam LIDL’ui, kad įsitraukė į savo asortimentą tokią įdomybę iš Pietų Afrikos. Mėsos išvaizda šiek tiek priminė jautieną. Be to, kaip ir pastarąją, ją pakanka pakepti vos po kelias minutes iš abiejų pusių.

Jei atvirai, tai man šį strutiena savo skoniu labai priminė (ir gal net aplenkė) kokybišką brandintą jautienos filė. Skonis tikrai labai panašus, bet mėsos tekstūra kažkas naujo ir dar neragauto. Valgydamas jaučiau tvirtą, sultingą ir tuo pačiu metu labai lengvai besikramtančią mėsą – nebuvo jokio ‘gumiškumo’. Be to – kaina tikrai nesikandžioja. Apibendrinant galiu pasakyti, kad tikrai labai vertas dėmesio produktas ir tikrai rekomenduoju išbandyti. Išbandyti galite jei ir nesate egzotikos, o tiesiog jautienos mėgėjai, nes mėsos skonis, sakyčiau, tikrai subalansuotas lietuviškam skoniui. Beje, valgiau su garintomis daržovėmis ir vyno padažu, kuris nerealiai tiko prie strutienos.

strutienos kepsnys receptas
strutiena receptas

Strutienos kepsnys su raudono vyno padažu

Strutieną valgiau pirmą kartą ir jos skonis tikrai sužavėjo.

Pamaitins: 2

Ingredientai

  • 2 strutienos kepsnių
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • 1 šalotas ar svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 1,5 šaukšto balzamiko acto
  • 150 ml raudono sauso vyno
  • 300 ml jautienos sultinio
  • 3 šaukštai sviesto
  • šiek tiek virtų ar garintų daržovių garnyrui (pvz. bulvė, morka, kalafjoras, brokolis, šparagai, kriaušės)

Gamybos eiga

  1. Keptuvėje ištirpiname 1 šaukštą sviesto, ant jo pakepame smulkintą šalotą/svogūną ir česnaką, kol paruduoja. ⁠
  2. Supilame balzamiko actą ir vyną. Paverdame 5 min, tada supilame sultinį ir verdame 10 min, kol nugaruoja ir padažas sutirštėja. ⁠
  3. Nukeliame keptuvę nuo kaitros ir įmaišome 2 šaukštus šalto sviesto, pagardiname druska ir pipirais.⁠
  4. Strutieną laikome kambario temperatūroje bent 30 min. Nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir kepame labai karštoje keptuvėje po 3 min iš abiejų pusių.⁠
  5. Išimame iš keptuvės, pabarstome druska, pipirais ir leidžiame pailsėti 10 min uždengus aliuminio folija.⁠
  6. Patiekiame su mėgstamomis virtomis ar garintomis daržovėmis ir vyno padažu. ⁠

Sekite mane Instagram’e: https://www.instagram.com/maisto.keliones/

#reklama #lidlpartnerystė

Skaityti toliau

Skaitomiausi