Maisto kelionės

Sviestas su pagardais

0

Nujaučiu, kad būsite girdėję apie česnakinį sviestą (garlic butter), tačiau ar žinote, kad tokiu pat principu galima pasigaminti ir visą galybę įvairių sviestukų su pagardais?  Kur juos naudoti? Uždėkite gabalėlį ant keptos žuvies ar mėsos, įmaišykite į kepinamas daržoves, naudokite gamindami padažus ar tiesiog tepkite ant šviežios naminės duonos.  

Tęsdamas bendradarbiavimą su “DVARO” parengiau jums kelis tokio sviesto variantus. Kviečiu išbandyti. Jie suteiks gaivumo, pikantiškumo ir puikiai tiks tiek kasdieniniam buterbrodui, tiek paskaninti šventinį kepsnį. 

sviestas su žolelėmis

Sviestas su pagardais

Pasiruošimas

15 mins

Puma – ar tai geriausias sportinių produktų prekės ženklas?

Kur juos panaudoti? Uždėkite gabalėlį ant keptos žuvies ar mėsos, įmaišykite į kepinamas daržoves, naudokite gamindami padažus ar tiesiog tepkite ant šviežios naminės duonos. 

Pamaitins: 12

Ingredientai

Česnakinis sviestas

  • 100 g “DVARO” sviesto
  • 10 g smulkintų petražolių lapelių
  • 2 smulkintos česnako skiltelės
  • šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės
  • druska ir pipirai

Su citrina ir krapais

  • 100 g “DVARO” sviesto
  • tarkuota 1 citrinos žievelė
  • nedidelis pundelis šviežių krapų susmulkintų
  • druska ir pipirai

Su parmezanu ir rūkyta paprika

  • 100 g “DVARO” sviesto
  • 10 g tarkuoto parmezano
  • 1/2 šaukštelio maltos rūkytos paprikos

Su krienais ir saulėje džiovintais pomidorais

  • 100 g “DVARO” sviesto
  • 10 g saulėje džiovintų pomidorų susmulkintų
  • 1 šaukštas krienų
  • druska ir pipirai

Su baravykais ir pipirais

  • 100 g “DVARO” sviesto
  • 10 g džiovintų baravykų užpilti karštu vandeniu, palaikyti 20 min, susmulkinti
  • 1 šaukštelis stambiai grūstų juodų pipirų

Su apelsinais ir cinamonu

  • 100 g “DVARO” sviesto
  • 1 šaukštas cukraus
  • žiupsnelis cinamono
  • tarkuota 1 apelsino žievelė ir 2 šaukštai sulčių
  • šiek tiek smulkintų graikinių riešutų

Gamybos eiga

  1. Sviestą palaikome kambario temperatūroje, kol suminkštės.

  2. Permaišome su norimais ingredientais.

  3. Dedame ant kepimo popieriaus ar maistinės plėvelės.

  4. Suvyniojame į ritinėlį.

  5. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Po to galima užsišaldyti.

Jei patiko šis receptas – kviečiu pasekti mano Instagram paskyrą. Būna, įkeliu ten daugiau įdomybių: https://www.instagram.com/maisto.keliones/

#reklama #DVARO #PasirinkimasNr1

Turinio autoriaus tinklalapis – https://maistokeliones.lt/sviestas-su-pagardais/

Jums gali patikti

Dagiau iš temos: Maisto kelionės