Maisto kelionės

Sveikuoliški saldainiai su ananasais ir riešutais

0

Sutinku, sveiki patiekalai gal ir nėra mano stiprioji pusė, bet šį kartą pats save nustebinau! Mano naujieji partneriai Arimex metė man iššūkį – pagaminti sveikuolišką desertą, kuriame nebūtų jokio pridėtinio cukraus. Žinoma sutikau. Tada man bekontakčiu būdu įbruko visą sakvojažą savo naujienų – tropiniai mišiniai, džiovinti ananasai, riešutų miksai. Na tikrai nesiskundžiu! Ir kas svarbiausia, visuose produktuose – JOKIO PRIDĖTINIO CUKRAUS.

Na man tai pasirodė kaip labai rimtas pareiškimas, bet įvertinęs produktų sudėtis galiu drąsiai patvirtinti, kad viskas jų produkcijoje yra labai švaru ir labai sveika. Džiovinti ananasai iškart tapo mano favoritu. Tokių skanių ir kvapnių dar nebuvau ragavęs – galima drąsiai valgyti saujomis. Tada užėjo įkvėpimas ir iš jų pagaminau šį desertą. Nustebau, nes gavosi labai skaniai, tikrai desertiškai ir, svarbiausia, sveikai! Džiovinti ananasai, kokoso drožlės, datulės ir laimo sultys tikrai labai dera tarpusavyje!

saldainiai su riešutais

Sveikuoliški saldainiai su ananasais ir riešutais

Pasiruošimas

15 mins

Puma – ar tai geriausias sportinių produktų prekės ženklas?

Kepimo trukmė

5 mins

Puikus desertas ar užkandis. Be to, labai sveika!

Pamaitins: 12

Ingredientai

  • 150 g „Arimex“ džiovintų spanguolių ir riešutų mišinio be pridėtinio cukraus
  • 100 g kokoso drožlių
  • 60 g „Arimex“ džiovintų ananasų be pridėtinio cukraus
  • 100 g datulių
  • žiupsnelis malto kardamono
  • 1 šaukštas ghee sviesto
  • 1 laimas

Gamybos eiga

  1. Sausoje keptuvėje paskrudiname kokoso drožles (apie 5-8 min),

  2. Džiovintus ananasus užpilame karštu vandeniu, uždengiame ir palaikome 10 min, kad suminkštėtų.

  3. Blenderyje sumulkiname datules, 50g kokoso drožlių, džiovintus ananasus, smulkintą kardamoną, tarkuotą laimo žievelę, laimo sultis bei žiupsnelį jūros druskos.

  4. Peiliu stambiai sukapojame riešutų ir spanguolių mišinį.

  5. Vidutinės kaitros keptuvėje ištirpiname ghee sviestą, ant jo pakepame smulkintus riešutus ir spanguoles, kol apskrus (5 min).

  6. Į tą pačią keptuvę sudedame sumaltą džiovintų vaisių mišinį, viską pakepame maišydami (apie 5-8 min).

  7. Mišinį sudedame į lėkštę, kad atvėstų.

  8. Kuomet pravėsta – formuojame rutuliukus, juos išvoliojame skrudintose migdolo drožlėse ar sezamo sėklose.

Jei patiko šis receptas – kviečiu pasekti mano Instagram paskyrą. Būna, įkeliu ten daugiau įdomybių: https://www.instagram.com/maisto.keliones/

#reklama

Turinio autoriaus tinklalapis – https://maistokeliones.lt/sveikuoliski-saldainiai/

Jums gali patikti

Dagiau iš temos: Maisto kelionės