Maisto kelionės

Strutienos kepsnys su raudono vyno padažu

0

Strutieną valgiau pirmą kartą. Taip, vėl ačiū savo mėgstamam LIDL’ui, kad įsitraukė į savo asortimentą tokią įdomybę iš Pietų Afrikos. Mėsos išvaizda šiek tiek priminė jautieną. Be to, kaip ir pastarąją, ją pakanka pakepti vos po kelias minutes iš abiejų pusių.

 

Jei atvirai, tai man šį strutiena savo skoniu labai priminė (ir gal net aplenkė) kokybišką brandintą jautienos filė. Skonis tikrai labai panašus, bet mėsos tekstūra kažkas naujo ir dar neragauto. Valgydamas jaučiau tvirtą, sultingą ir tuo pačiu metu labai lengvai besikramtančią mėsą – nebuvo jokio ‘gumiškumo’. Be to – kaina tikrai nesikandžioja. Apibendrinant galiu pasakyti, kad tikrai labai vertas dėmesio produktas ir tikrai rekomenduoju išbandyti. Išbandyti galite jei ir nesate egzotikos, o tiesiog jautienos mėgėjai, nes mėsos skonis, sakyčiau, tikrai subalansuotas lietuviškam skoniui. Beje, valgiau su garintomis daržovėmis ir vyno padažu, kuris nerealiai tiko prie strutienos.

strutienos kepsnys receptas
strutiena receptas

Strutienos kepsnys su raudono vyno padažu

PADEDA AR ŽLUGDO VERSLĄ VYRIAUSYBĖS SPRENDIMAI EPIDEMIJOS METU Live

  • PADEDA
    15% 160 / 1k
  • NEPADEDA
    2% 23 / 1k
  • ŽLUGDO
    79% 820 / 1k
  • MAN NERŪPI VERSLO PROBLEMOS
    2% 29 / 1k

Pasiruošimas

30 mins

Kepimo trukmė

6 mins

Strutieną valgiau pirmą kartą ir jos skonis tikrai sužavėjo.

Pamaitins: 2

Ingredientai

  • 2 strutienos kepsnių
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • 1 šalotas ar svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 1,5 šaukšto balzamiko acto
  • 150 ml raudono sauso vyno
  • 300 ml jautienos sultinio
  • 3 šaukštai sviesto
  • šiek tiek virtų ar garintų daržovių garnyrui (pvz. bulvė, morka, kalafjoras, brokolis, šparagai, kriaušės)

Gamybos eiga

  1. Keptuvėje ištirpiname 1 šaukštą sviesto, ant jo pakepame smulkintą šalotą/svogūną ir česnaką, kol paruduoja. ⁠
  2. Supilame balzamiko actą ir vyną. Paverdame 5 min, tada supilame sultinį ir verdame 10 min, kol nugaruoja ir padažas sutirštėja. ⁠
  3. Nukeliame keptuvę nuo kaitros ir įmaišome 2 šaukštus šalto sviesto, pagardiname druska ir pipirais.⁠
  4. Strutieną laikome kambario temperatūroje bent 30 min. Nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir kepame labai karštoje keptuvėje po 3 min iš abiejų pusių.⁠
  5. Išimame iš keptuvės, pabarstome druska, pipirais ir leidžiame pailsėti 10 min uždengus aliuminio folija.⁠
  6. Patiekiame su mėgstamomis virtomis ar garintomis daržovėmis ir vyno padažu. ⁠

Sekite mane Instagram’e: https://www.instagram.com/maisto.keliones/

#reklama #lidlpartnerystė

Komentarai

Jums gali patikti

Dagiau iš temos: Maisto kelionės