Maisto kelionės

Prancūziška žuvienė – Bouillabaisse

0

Patiekalą atradau visai netikėtai. O viskas prasidėjo nuo nereikalingos žuvies galvos ir kaulų. Planavau iš jų pasigaminti žuvies sultinį, o iš jo paprasčiausią žuvienę. Bet sultinys gavosi toks geras, kad biški jo pagailo (sultinio receptą įkelsiu apačioje). Tad taip ir gavosi, kad žuvienės nedariau, o vietoj jo sumeistravau šią prancūzišką mandravonę, kurios pavadinimo nemoku net ištarti. Bet galiu pasakyti, kad žiauriai skanu.

prancūziška žuvienė

Prancūziška žuvienė – Bouillabaisse

Pasiruošimas

PADEDA AR ŽLUGDO VERSLĄ VYRIAUSYBĖS SPRENDIMAI EPIDEMIJOS METU Live

  • PADEDA
    15% 160 / 1k
  • NEPADEDA
    2% 23 / 1k
  • ŽLUGDO
    79% 820 / 1k
  • MAN NERŪPI VERSLO PROBLEMOS
    2% 29 / 1k

45 mins

Kepimo trukmė

45 mins

Pati skaniausia valgyta žuvienė.

Pamaitins: 6

Ingredientai

  • 1 poras
  • 4 pomidorai
  • 2 svogūnai
  • 1 pankolis
  • 4 skiltelės česnako
  • 1 šaukštas pomidorų pastos
  • 1 žvaigždinis anyžius
  • 1 litras žuvies sultinio
  • 1 kg įvairios žuvies ir/ar jūros gėrybių
  • 3 lauro lapai
  • Kelios čiobrelio šakelės
  • 1 čili
  • 1/4 apelsino žievelės be baltos dalies
  • Šviežia petražolė
  • Šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelis šafrano

Gamybos eiga

  1. Puode, ant šlakelio alyvuogių aliejaus apkepame smulkintą svogūną, pankolį, porą (apie 10 min).

  2. Sudedame smulkintą česnaką, pomidorų pastą pakepame dar 2 min.

  3. Čiobrelį, petražoles, čili, anyžių, lauro lapus ir apelsino žieveles surišame ar suvyniojame į marlę – bus patogiau išžvejoti lauk. Tokį paketėlį metame į puodą.

  4. Tada sudedame smulkintus pomidorus, šafraną ir užpilame žuvies sultiniu (rekomenduoju naminiu).

  5. Verdame 30 min, tada sutriname (nebūtinai), sudedame žuvį, jūros gėrybes ir paverdame dar 10 min, kol išverda.

  6. Patiekiame su skrudinta duona.

  7. Ant duonos galima užsitepti rouile padažo. Išplakite 1 kiaušo trynį su alyvuogių aliejumi, virta bulve ir 2 skiltelėmis česnako, druska, pipirais.

Patarimai

Naminio žuvies sultinio receptas:
1. Puode apkepame smulkintas daržoves: 1/2 pankolio, 1 saliero stiebas, 1 svogūnas, 1 skiltelė česnako.
2. Supilame vyną (300ml), padidiname kaitrą, užverdame ir nugariname per pusę.
3. Atsargiai sudedame žuvies kaulus ir galvą (apie 1kg). Nemaišome, kad sultinys nesusidrumstų.
4. Užpilame vandeniu, kad vos vos apsemtų kaulus. Įdedame 2 lauro lapus ir verdame 30 min. Jei reikia – nugrėbiame putas.
5. Išjungiame kaitrą įdedame 2 citrinos skilteles, šiek tiek šviežių krapų, petražolių, pelėtrųno. Uždengiame ir leidžiame pastovėti 20 min. Po to nukošiame.

Sekite mane Instagram’e: https://www.instagram.com/maisto.keliones/

prancūziška žuvienė

Turinio autoriaus tinklalapis – https://maistokeliones.lt/prancuziska-zuviene/

Komentarai

Jums gali patikti

Dagiau iš temos: Maisto kelionės