Visi žinome – maistas daug skanesnis valgant gamtoje.
Šiandien pagalvojau, kad jau senokai nevalgiau plovo, tad ilgai nesvarstęs nusprendžiau jį pasigaminti ir patraukiau į parduotuvę nusipirkti reikiamų produktų. Kadangi nesinorėjo plovą gaminti įprastomis namų sąlygomis, nusprendžiau ieškoti vietos gamtoje, kur dar nesu buvęs ir būtų įdomu nuvykti.
Vietos ilgai ieškoti neteko, nuvykus į mišką ir lengvai paėjus geras 35 minutes, pamačiau stūksant gražų, apsamanojusį kelmą. Nusprendžiau, kad jis puikiai pasitarnaus būdamas staliuku. Nuvaliau kelmą dengusį sniegą, tuomet susidėjau visus reikiamus produktus ir įrankius.
Šalia kelmo taip pat užsikūriau lauželį, ant kurio netrukus pradėjau gaminimo procesą.
Plovo gaminimas:
Supjausčiau svogūnus, juos lengvai pakepinau, įdėjau supjaustytais mėsos gabaliukus. Kai mėsos spalva pasikeitė, sudėjau likusius ingredientus: supjaustytas morkas, kelias česnako skilteles, kelis mažiukus pomidoriukus, pomidorų padažą, stiklinę ryžių ir 2 stiklines vandens (naudoju santykį 1 ryžių prie 2 vandens stiklinių). Vandenį pyliau kuo labiau į šoną, kad nesumaišytų viso sudėto tūrinio. Tada uždengiau dangčiu ir palikau geroms 35 minutėms. Joms praėjus patikrinau puodą, tačiau jame dar buvo likę vandens, tad teko palaukti dar kelias minutes, kad išgaruotų vanduo. Dar šiek tiek palaukus nuėmiau dangtį ir plovas jau buvo paruoštas.
O štai čia galite pamatyti pilną gaminimo procesą: