Maisto kelionės

Parmigiana – itališkas baklažanų apkepas

0

Šis patiekalas yra tikrų tikriausias comfort food ir manau, kad gali drąsiai konkuruoti su lazanija. Tik vienas patarimas – gamindami būtinai kepkite baklažanus aliejuje, apskrudinkite juos ir nustebsite, koks tai skanus patiekalas!

Iki šiol parmigiana valgydavau tik su pagrillintais baklažanais, bet supratau, kad tradicinis itališkas receptas, kuomet baklažanai gruzdinami aliejuje yra daug kartų geriau! Baklažanai tobulai iškepa, neturi jokio kartumo ir gaunasi labai kreminiai. Beje, noriu pranešti, kad šiandien visose LIDL parduotuvėse prasidėjo itališkų produktų savaitė. Labai mėgstu italų savaitės prekes, nes kokybė tikrai puiki, o ir kainos labai nedidelės.

baklažanų apkepas - permegiana su baklažanais

Parmigiana – itališkas baklažanų apkepas

Pasiruošimas

45 mins

Puma – ar tai geriausias sportinių produktų prekės ženklas?

Kepimo trukmė

45 mins

Tąsus sūris, kreminai baklažanai ir tirštas pomidorų padažas. Tikrai labai skanus apkepas.

Pamaitins: 6

Ingredientai

  • 4-5 baklažanai ieškokite kuo tvirtesnių
  • 2 skardinės po 400ml konservuotų pomidorų
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 350 g mozarella sūrio rekomenduoju buivolės pieno
  • 100 g parmezano
  • šiek tiek šviežio baziliko
  • šiek tiek sviesto
  • kelios riekės ciabattos arba 100g džiūvėsėlių
  • 2 skiltelės česnako
  • šiek tiek šviežios petražolės

Gamybos eiga

  1. Nupjauname baklažanų galus, nuskutame odą, supjaustome 1 cm storio riekelėmis.

  2. Sustatome į kiaurasamtį, apibarstome druska ir paliekame 30 min, kad nuvarvėtų sultys ir kartumas.

  3. Į puodą supilame konservuotus pomidorus, alyvuogių aliejų, žiupsnelį druskos ir verdame ant vidutinės kaitros 45 min, kol pomidorai sutirštėja.

  4. Duoną arba džiūvėsėlius sumalame su česnaku, 50g parmezano, druska ir pipirais.

  5. Baklažanus nusausiname, išvoliojame miltuose ir kepame 190 laipsnių aliejuje po 3-4 min iš abiejų pusių. Iškepusius sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.

  6. Sviestu ištepame kepimo indą, desame sluoksnį baklažanų, pilame pomidorų padažą, barstome tarkuotu parmezanu, uždedame mozarella sūrio. Ant viršaus dedame vėl baklažanus ir viską kartojame.

  7. Ant pačio viršaus gausiai pabarstome tarkuotu parmezanu, suberiame džiūvėsėlių mišinį ir kepame 35 min 200 laipsnių orkaitėje.

Sekite mane Instagram’e: https://www.instagram.com/maisto.keliones/

permegiana su baklažanais

#reklama #lidlpartnerystė

Turinio autoriaus tinklalapis – https://maistokeliones.lt/baklazanu-apkepas-parmigiana/

Jums gali patikti

Dagiau iš temos: Maisto kelionės