Connect with us

Maistas

Knygos “Ant medinės lentelės” autorė K. Pišniukaitė: „Kad taip gerai seksis, net nedrįsdavau pasvajoti!“

kaunieciams.lt

Paskelbta

Interneto knygynas Knygų klubas kviečia susipažinti su žinoma maisto tinklaraštininke Kristina Pišniukaite ir jos beprotiško populiarumo sulaukusia jos knyga „Ant medinės lentelės“. Interviu ji atskleidžia, kaip viską metė dėl mėgstamo užsiėmimo, kaip sulaukė dėmesio ir išleido pirmąją knygą.

– Kristina, reikia daug drąsos tam, kad atsisakytum stabilumo bei kiekvieną mėnesį gaunamų pastovių pajamų ir stačia galva nertum paskui savo svajonę. Iš kur pasisėmėte šios drąsos?

– Visą gyvenimą svajojau atrasti savo kelią, tą veiklą, dėl kurios rytais nori šokti iš lovos ir, atrodo, gali nuversti kalnus. Taip pat labai bijojau dirbti nemylimą darbą, nes gyventi tik savaitgaliais, o darbo metu jausti neigiamas emocijas, man atrodė tikra kančia. Kai atsirado galimybė mylimą veiklą paversti darbu – nei kiek neabejojau. Logika buvo paprasta – sėkmės atveju tai bus geriausias mano gyvenimo sprendimas. Nesėkmės atveju – susirasiu kitą darbą. Neturėjau ko prarasti, o ir nuojauta kuždėjo, kad man pavyks. Tiesa, kad taip gerai seksis, net nedrįsdavau pasvajoti. Šiandien man atrodo, kad jei jau pasisekė atrasti mylimą veiklą ir gali jai skiri visą savo laiką ir širdį – sėkmė yra beveik garantuota.

– Su kokiais sunkumais susidūrėte pradėjusi pokyčius?

Reklama

– Tiesą sakant su dideliais sunkumais nesusidūriau, viskas klostėsi savaime ir gerai. Investavau daug savo laiko ir jėgų, kelis pirmus mėnesius neuždirbau daug, tačiau gana greitai mano pastangos virto konkrečiais darbais, kurie tęsiasi iki šiol. Žinoma, kasdieniame mano darbe tikrai ne tik gėlytės ir drugeliai – kaip ir visi darbai, maniškis turi savo minusų. Nestabilios pajamos, per dideli darbų krūviai ir per mažai laiko, klientai, su kuriais požiūriai ne visada sutampa. Šiandien galiu teigti, kad posakis „rask mylimą darbą ir tau niekada nereikės dirbti” – ne visai teisingas, nes mano ir daugelio sau dirbančių draugų pavyzdžiai rodo, kad radus mylimą darbą kaip tik dirbi visada. Laisvalaikis ir darbas – labai susipynę.

– Kodėl maistas?

– Viskas išsivystė savaime. Pamažu poreikis gaminti virto pomėgiu, pomėgis – didžiausia aistra, o aistra – darbu.

– Kaip Jūsų pomėgis maistui virto knyga?

– Man atrodo, kad kiekvienas maisto tinklaraštininkas turi svajonę vieną dieną išleisti savo knygą – tai lyg natūrali tolimesnė sėkmingų darbų eiga, sekantis žingsnis ir darbų įprasminimas. Neabejojau, kad vieną dieną tai nutiks, tad sulaukus Alma Littera pasiūlymo kartu leisti knygą supratau, kad ta diena yra šiandien.

– Koks jausmas apėmė, kai pirmą kartą į rankas paėmėte dar spaustuvės dažais kvepiančią savo knygą?

– Šio klausimo klausia visi! Be jokios abejonės, jausmas labai džiugus ir ypatingas, norisi šokinėti iš laimės. Labai įdomu vartyti puslapius. Tačiau yra ir kita pusė – spausdinta knyga yra galutinis taškas ilgoje ir sunkioje knygos ruošimo kelionėje, tad kartu su dideliu džiaugsmu apima ir didelis palengvėjimas.

– Kaip jautėtės, kai pirmasis Jūsų knygos tiražas buvo išparduotas šviesos greičiu?

– O šiuo atveju, tai džiaugsmą lydėjo nuostaba. Žinojau, kad rašydama knygą padariau geriausią, ką galėjau ir atidaviau visą save, sudėjau ne tik geriausius receptus, bet ir žinių bagažą. Buvau nusprendusi, kad jei leisiu knygą, tai nebus greitai ir bet kaip padarytas darbas. Taigi, kad knyga yra kokybiška ir vertinga aš žinojau, bet, kad tai pajaus skaitytojai – nesitikėjau. Šiuo metu išleistas jau trečiasis knygos tiražas, o aš iki šiol negaliu tuo patikėti. Kasdien gaunu knygos skaitytojų žinutes ir atsiliepimus – tiek teigiamo atgalinio ryšio net susapnavusi nebūčiau.

– Kokiam žmogui skirta Jūsų knyga “Ant medinės lentelės”?

– Knygą parašiau šiuolaikiškam žmogui – tam, kuris nori maitintis subalansuotai, nemėgsta rutinos virtuvėje, bet labai mėgsta atrasti naujus skonius kurdamas juos iš kasdienių ir mums įprastų produktų. AML knyga atsako į klausimą, kaip lengvai ir be didelių pastangų maitintis sveikiau ir įvairiau, receptai būtent į tai ir orientuoti.

– Išvardinkite 3 svarbiausias priežastis, kodėl verta atsiversti Jūsų knygą?

  1. Knygoje aiškiai ir paprastai aprašyta, kaip paversti savo mitybą sveikesne neišeinat iš proto ir nepradedant valgyti garintų brokolių – ypač didžiuojuosi knygoje esančiu spintelių reorganizacijos skyriumi, kuriame aprašytas sveikos mitybos must – have spintelės turinys. T.y. kokius produktus rinktis ir kokių vengti kasdienėje gamyboje.
  2. Receptai yra orientuoti į lengvas ir greitas (bei labai skanias) vakarienes, jie atsako į galvos skausmą „ką šiandien ir vėl gaminti vakarienei”.
  3. Knygoje aprašyti savaitės meniu planavimo principai, o receptų skyriai suskirstyti taip, kad išsirinkus po vieną receptą iš kiekvieno skyriaus turėsite subalansuotą ir įvairų savaitės meniu.

Na ir dar viena papildoma priežastis – knygoje yra skyrius „Nuodėminga vakarienė“. Joje patiekalai ne tokie sveiki (nes visada svarbiausia balansas), bet tokio skonio, kai paragavęs užsimerki iš malonumo su kiekvienu kąsniu. Man tai patys skaniausi patiekalai.

– Išduokite paslaptį, gal planuojate išleisti dar vieną knygą?

– Manau, kad pirmosios knygos sėkmė mane įpareigoja nesustoti. Šiandien dar norisi pailsėti ir sugerti visas pirmosios knygos teikiamas emocijas. Antra knyga vieną dieną tikrai bus. Bet noriu pasakyti štai ką – „Ant medinės lentelės” niekada nepradės „kepti” knygų greitai ir bet kaip. Jei bus antra, trečia ir dar kažkelinta knyga – jos visos bus išdirbtos iki detalių, o jas kursiu tuomet, kai jausiu, kad tikrai turiu ką pasakyti.

– Ko palinkėtumėte skaitytojams?

– Suprasti, kad sveika mityba nėra prėska, o gerus skonius tik reikia išmokti sukurti iš sveikesnių produktų. Taip pat, prisijaukinti įvairovę. Mes galime labai lengvai turėti ne 10 mėgstamiausių patiekalų, o šimtus. Maistas yra žaidimas – jis neturi būti nuobodus.

– Kristina, dėkojame už pokalbį ir skubame išbandyti „Nuodėmingos vakarienės“ pasiūlymus! 

 

knyguklubas.lt

Skaityti toliau
Reklama

Maisto kelionės

Azijietiškos salotos su pomelo greipfrutu

Maisto kelionės

Paskelbta

Paskutiniu metu šios salotos tapo mano kassavaitiniu patiekalu. Pagaminti labai nesudėtinga, o skonis super geras. Gal ir sunku suvokti kaip žuvies padažas, kalendra ar čili pipirai gali derėti su greipfrutu, tačiau patikėkite – dar ir kaip dera!

Azijietiškos salotos su pomelo greipfrutu

Pasiruošimas

10 mins

Reklama

Kepimo trukmė

5 mins

Pamaitins: 2

Ingredientai

  • 1 pomelo greipfrutas
  • šviežia mėta
  • šviežia kalendra
  • šviežias bazilikas
  • 1 raudonas svogūnas
  • 2 šaukštai rudo cukraus
  • 3 šaukštai žuvies padažo
  • 1,5 laimo sultys
  • 1 nedidelis čili
  • 4 šaukštai kokoso drožlių

Gamybos eiga

  1. Pasigaminame padažą. Inde sumaišome cukrų su laimo sultimis, žuvies padažu ir smulkintu čiliuku.
  2. Sausoje keptuvėje pakepame kokoso drožles, kol paruduoja.
  3. Pomelo greipfrutą nulupame, išlukštename segmentus iš odos ir suplėšome nedideliais gabalėliais.
  4. Inde sumaišome smulkintas žoleles, juostelėmis pjaustytas daržoves, greipfruto gabalėlius su padažu ir skrudintomis kokoso drožlėmis, viską gerai išmaišome.

Patarimai

Priklausomai nuo jūsų šaldytuvo turinio šias salotas galima papildyti ir kitomis daržovėmis: morka, agurku, paprika, svogūnų laiškais, žirnių ankštimis bei virtomis ar keptomis krevetėmis.

Kviečiu pasekti mane Instagram’e: https://www.instagram.com/maisto.keliones/?hl=en

Turinio autoriaus tinklalapis – https://maistokeliones.lt/azijietiskos-salotos-su-greipfrutu/

Skaityti toliau

Maistas

Paskelbti Kauno miesto kalėdinių eglučių surinkimo taškai

kaunieciams.lt

Paskelbta

Kasmet, pasibaigus didžiosioms žiemos šventėms, Kaune vyksta kalėdinių eglučių surinkimo akcija.

Šiais metais, Kauno mieste numatėme virš 60 vietų, į kurias miestiečiai turėtų atnešti savo eglutes ir/ar jų šakas.

Eglučių surinkimo akcija vyks nuo 2021 m. sausio 4 d. (pirmadienio) iki sausio 31 d. (sekmadienio).

Prašome eglutes palikti be plastikinių maišų, vazonų ir kitų šiukšlių♻️

Reklama

Skaityti toliau

Maistas

Stumbrų šeima pranašauja 2021-ųjų jaučio metų sėkmę

kaunieciams.lt

Paskelbta

Kasmet artėjant Naujiesiems metams gyvūnų karalystės gyventojai pranašauja ateinančių metų sėkmę. Šiais metais garbė suteikta girių galiūnams, milžinams – stumbrams. Manoma, kad jie geriausiai pažįsta darbštų, atkaklų, visada judantį pirmyn, lengvai įveikiantį staigius posūkius, stiprų ir nepalenkiamą artėjančių metų simbolį – Jautį.

Kokie bus 2021 metai, stumbrai pranašauja iš jiems pateiktų vaišių. Stumbrų prižiūrėtojai paruošė du vaišių padėklus su kasdieniniu stumbrų pašaru – runkeliais, kopūstais, morkomis, obuoliais, moliūgais. Vienas padėklas simbolizuoja ramius, kitas – linksmus būsimus 2021 metus. Lietuvos zoologijos sode šiuo metu gyvena keturi stumbrai: šiais metais 10-ies metų sukaktį atšventęs patinas Popkornas, dvi patelės Dulina ir Durabella bei šiais metais gimęs jauniklis Kaukis. Išleidus stumbrus į lauko voljerą, visi keturi stumbrai nedvejodami skubėjo prie voljere jų laukiančios staigmenos. Tačiau atėjus tiesos akimirkai, stumbrų nuomonė pasidalino pusiau. Todėl kitais metais galima tikėtis linksmų, bet kartu ir ramių metų.

Stumbras – stambiausias dabartinis sausumos Europos ir Lietuvos laukinis žvėris, jaučių pošeimio dykaragis žinduolis. Stambus stumbro patinas gali sverti net iki vienos tonos! Stumbrų bandai vadovauja seniausia patelė. Priešistoriniais laikais stumbrų populiacija buvo išplitusi Lietuvos mišriuosiuose ir lapuočių miškuose. Dėl mėsos, odos ir ragų šie gyvūnai buvo neatsakingai medžiojami ir 1919 metų balandį Lenkijoje buvo nušautas paskutinis laisvėje gyvenęs lygumų stumbras. Bet zoologijos sodų ir privačių kolekcijų dėka, ši rūšis atkurta ir vėl gyvena laukinėje gamtoje.

Reklama

Į Lietuvą veisimui stumbrai buvo atvežti 1969 metais, o pirmieji penki stumbrai į laisvę iš aptvarų buvo paleisti 1973 metais. Stumbrai Lietuvoje vėl gyvena jau daugiau kaip 40 metų. Šiai dienai Lietuvoje laisvai ganosi apie 200 stumbrų, juos galima rasti Vidurio Lietuvos miškuose, susiskirsčiusius į kelias kintančias bandas. Yra du stumbrų porūšiai: lyguminis ir kaukazinis.

Nuo 1956 m. Lietuvos zoologijos sode stumbrai laikomi kaip nuolatinė gyvūnų kolekcijos rūšis. Stumbrai yra įrašyti ne tik į Lietuvos respublikos saugomų gyvūnų, augalų ir grybų rūšių sąrašą, bet ir į Tarptautinę raudonąją knygą. Saugant šią rūšį stumbrams veisti sudaryta Europos retų ir nykstančių rūšių veisimo programa (EEP). Visai neseniai Pasaulinė gamtos apsaugos organizacija (IUCN) paskelbė, jog pasikeitė europinių stumbrų (Bison bonasus) statusas gamtoje. Nuo šiol jie priskiriami nebe pažeidžiamų rūšių, o artėja grėsmė kategorijai.

Skaityti toliau

Maistas

Edita Gudišauskienė prašo atsakingų institucijų įvertinti galimą neigiamą projektuojamų daugiabučių poveikį Šilainių miškui ir žmonių gyvenimo kokybei

kaunieciams.lt

Paskelbta

Šiandien Kauno miesto savivaldybės tarybos Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnė Edita Gudišauskienė kreipėsi į Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorių Vilių Šiliauską ir Aplinkos ministeriją prašydama įvertinti pateiktų projektinių pasiūlymų ,,Dviejų daugiabučių gyvenamųjų namų, Girios g. 1G, Kaune“ atitikimą teisės aktų reikalavimams bei galimą neigiamą poveikį Šilainių miškui, Girios alėjos teritorijos kraštovaizdžiui ir žmonių gyvenimo kokybei. Taip pat prašoma sudaryti tinkamas sąlygas viešam nuotoliniam projektinių pasiūlymų svarstymui bei informuoti ar buvo išduotas leidimas medžių kirtimui Girios g. 1G, Kaune.

„Į mus, Kauno miesto tarybos narius, kreipėsi Girios g., Girios alėjos gyventojai reikšdami susirūpinimą dėl projektuojamų dviejų daugiabučių gyvenamųjų namų, Girios g. 1G, Kaune ir jų galimo neigiamo poveikio. Svarbu dar projektinių pasiūlymų pateikimo stadijoje išsiaiškinti ar projektiniai pasiūlymai atitinka teisės aktų reikalavimus ir ypač koks bus poveikis šalia esančiam Šilainių miškui, Girios alėjos teritorijos kraštovaizdžiui ir žmonių gyvenimo kokybei. Vienas iš pastatų projektuojamas 20,5 m aukščio ir tai akivaizdu, kad jis nedera prie esamo Girios alėjos kraštovaizdžio kuomet šioje teritorijoje vyrauja dviaukščiai pastatai. Be to, sklype Girios g. 1G iškirsti medžiai. Todėl kyla klausimas ar buvo išduotas leidimas jiems kirsti ar tai padaryta savavališkai“, – teigė E. Gudišauskienė.

Anot jos, Girios g. 1G projektuojami 2 daugiabučiai pastatai: daugiabutis gyvenamas ,,A“ namas – 66 butų, 6 aukštų, 20,5 m aukščio, daugiabutis gyvenamas ,,B“ – 6 butų, 3 aukštų, 11,5 m aukščio. Šie projektuojami pastatai ribosis su Girios g. kitoje pusėje jau pastatytais vienbučiais ir dvibučiais dviaukščiais pastatais. Todėl būtina įvertinti projektuojamų pastatų įtaką Girios alėjoje gyvenančių žmonių gyvenimo kokybei. Galimai projektuojami daugiabučiai gali iš pietrytinės pusės sudaryti šešėlį vienbučių ir dvibučių  pastatų gyventojams bei turėti neigiamos įtakos teritorijos kraštovaizdžiui.

Iš pateiktų projektinių pasiūlymu neaišku ar tikrai sklype Girios g. 1G bus užtikrintas 74 parkavimo vietų įrengimas taip kaip numato statybos techninis reglamentas. Taip pat nepateikti esamų komunikacijų (vandens tiekimas, nuotekos, elektros ir gamtinių dujų tiekimas) apkrovos skaičiavimai ir įvertinimas.

Reklama

„Dėl įvesto karantino režimo šalyje savivaldybė privalo sudaryti tinkamas sąlygas viešam nuotoliniam projektinių pasiūlymų svarstymui, kad gyventojai gautų atsakymus į iškilusius klausimus ir visą aktualią informaciją dėl planuojamų daugiabučių projektavimo ir statybos Romainiuose Girios alėjoje“, – pažymėjo E. Gudišauskienė.

Skaityti toliau

Maisto kelionės

Troškinti jautienos šonkauliai vyno padaže

Maisto kelionės

Paskelbta

Jei dar nematėte mano Instagram įrašo, tai dar kartą dalinuosi šiuo nuostabiu receptu. Galiu pasakyti, kad šis patiekalo paruošimas iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti sudėtingas, tačiau taip tikrai nėra. Žingsnelių gal ir daugiau, nei įprastai, bet norint juos įvykdyti nieko sudėtingo kaip ir nėra – nuolatos stovėti prie puodų tikrai nereikia.

Patiekalas tikrai patiko, skonis šiek tiek priminė burgundišką vyne troškintą jautieną, bet lyginant su pastarąja, šonkauliai, sakyčiau, ima viršų. Na kitą kartą gal tik pavirčiau juos šiek tiek ilgiau, kad gautųsi dar minkštesni – manau 4 valandos būtų pats tas. Štai receptas:⁠

jautienos šonkauliai

Vyne troškinti jautienos šonkauliai

Nuostabiai skani ir burnoje tirpstanti mėsytė.

Reklama

Pamaitins: 6

Ingredientai

  • 3 morkos
  • 4 salierai
  • 2 svogūnai
  • 4 šaukštai pomidorų pastos
  • 1,5 kg jautienos šonkaulių
  • 5 česnako skiltelės
  • 1 šaukštas sojos padažo
  • 750 ml raudono sauso vyno
  • 1 litras jautienos sultinio
  • šiek tiek šviežios petražolės
  • šiek tiek rozmarino ir čiobrelio

Gamybos eiga

  1. Šonkaulius supjaustome atskirais kaulais, nupjauname riebalo perteklių nuo viršaus, pagardiname druska ir pipirais.
  2. Apkepame puode iš visų 6 pusių. Kepame dalimis, kad mėsa apskrustų. Apkepus padedame į šalį.
  3. Į tą patį puodą suberiame pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir pomidorų pastą. Kepame 3 minutes. Tada suberiame stabmiai pjaustytas morkas, salierą, nuluptas česnako skilteles, sojos padažą ir vyną. Verdame 10 min, kad pusę vyno nugaruotų.
  4. Supilame sultinį, dedame žoleles ir ant viršaus išdėliojame šonkaulius, kad šiek tiek būtų išnirę.
  5. Uždengiame puodą ir troškiname 135 laipsnių orkaitėje 3,5-4 valandas.
  6. Išvirusius šonkaulius ištraukiame iš padažo ir palaikome šaldytuve, kad sustingtų.
  7. Padažą nukošiame ir ir taip pat palaikome šaldytuve, kad iškiltų ir sustingtų riebalas – bus patogiau jį nuimti.
  8. Sekančią dieną padažą supilti į puodą ir virti ant vidutinės kaitros, kol nugaruos ir sutirštės (užtruks apie 1 val.).
  9. Į sutirštėjusį padažą sudėti šonkaulius, pagardinti druska, pipirais, uždengti dangčiu ir pašildyti kokias 10 min.
  10. Patiekti su keptuvėje ant šoninės pakepintomis smulkintomis morkomis ir grybais bei polenta (ją pasigaminsite taip: puode užvirti 1l vandens ir 250ml pieno. Suberti polentą, virti 2 min. Tada įmaišyti sviestą, pagardinti druska ir pipirais).

Sekite mane Instagram’e: https://www.instagram.com/maisto.keliones/

Skaityti toliau

Maistas

Šmaikščių dovanų kūrėjams idėjų nepritrūksta

Prekybos miestelis URMAS

Paskelbta

„Kai kiekvieną dieną gyveni tuo, ką darai, problemų dėl kūrybos nėra. Svarbiausia – viską suspėti padaryti“, – sako kaunietis Audrius Vasiliauskas, kartu su žmona pasinėręs į netradicinių dovanų verslą. Viskas prasidėjo kaip nedidelis hobis, o dabar tai – viena didžiausių šios srities bendrovių Lietuvoje.

Pradėjo nuo gėlės ir drugelio žmonai

Kaune įsikūrusi sutuoktinių įmonė „Agrava“ dabar gamina gausybę įvairios produkcijos, kuri parduodama daugiausia kaip personalizuotos ar proginės dovanos.

„Anksčiau dirbau lauko reklamos srityje. Ten buvo iš esmės tos pačios technologijos, su kuriomis dirbame ir dabar, tik pobūdis kitas. Viskas prasidėjo prieš maždaug septynerius metus. Žmona buvo motinystės atostogose, sugalvojo sau šiokios tokios veiklos ir paprašė lazeriu išpjauti keletą smulkmenų – gėlę, drugelį. Paskui to paties prireikė draugams, pažįstamiems. Tada įsigijome savo lazerį, bet tai buvo labiau tik pomėgis greta pagrindinio darbo, darėme priemones įvairiems rankdarbiams“, – apie verslo ištakas pasakojo įmonės vadovas.

Reklama

Augimo nesitikėjo

Pasak pašnekovo, jie tikrai nesitikėjo, kad ateityje viskas taip išaugs. Tačiau kai sugalvojo savo gaminiams sukurti „Facebook“ puslapį, pamatė, kad žmones jie labai domina.

„Ėmė sparčiai kilti pardavimai. Po metų turėjome priimti papildomą darbuotoją, o tada atėjo metas apsispręsti ir mums. Ar tai lieka tik papildoma veikla, ar paliekame darbus ir visą dėmesį skiriam savo verslui. Paprasčiausiai nebespėdavome. Pirmiausia darbą paliko žmona, o paskui ir aš. Man apsispręsti buvo sunkiau, nes turėjau tikrai gerą gamybos vadovo poziciją, o čia iš dalies ėjau į nežinią“, – prisiminė A. Vasiliauskas.

Tačiau sprendimas pasiteisino – įmonės apsukos augo dar sparčiau. O dabar čia jau dirba virš 20 žmonių, veikia 7 lazeriai, keletas specialių spausdintuvų.

Šimtai variantų

Lazeriu išgraviruoti užrašai ant įvairių medinių ir metalinių daiktų. Užrašai ant marškinėlių, iš medžio išpjauti žodžiai ir mielos smulkmenos, dekoratyvinės dėžutės, detalės rankdarbiams, suvenyrai. Kojinės, marškinėliai, kepuraitės, veido kaukės su užrašais – šimtai variantų įvairių mielų, šmaikščių, išradingų dovanų. Toks dabar yra įmonės gaminių asortimentas.

„Kai tik pradėjome gamybą, ši verslo niša buvo praktiškai tuščia. Tai buvo naujovė, todėl sulaukė didelio žmonių dėmesio. Tiesa, pačios technologijos jau buvo žinomos ir anksčiau, bet naudojamos daugiausia reklamos gamybai, verslo dovanoms, sporto apdovanojimams. Mes vieni pirmųjų Lietuvoje pritaikėme jas kur kas platesnei rinkai“, – pasakojo A. Vasiliauskas.

Pirkėjai gali įgyvendinti savo idėjas

Beje, įmonėje galima ne tik įsigyti jau pagamintų dovanų, bet ir užsakyti savo – išgraviruoti ar uždėti užrašus ant įvairių daiktų, įgyvendinti kitokias idėjas.

„Kaune įsikūrusiame prekybos miestelyje „Urmas“ turime dvi parduotuves. Viena skirta labiau jau pagamintai mūsų produkcija. Kita daugiau orientuota į tai, kad žmonės gali ten ateiti, išdėstyti savo idėjas ir kai kas netgi gali būti pagaminta ten vietoje“, – sakė įmonės vadovas.

Pasak A. Vasiliausko, kurdami dovanų idėjas jie stengiasi, kad šių kaina pirkėjui neviršytų 20 Eur.

„Tai susiję su tuo, kad dabar žmonės dažniausiai dovanoja pinigus. Tačiau prie to dažniausiai norisi ir kažkokios smulkmenos, bet su mintimi, idėja. Kad dovana būtų įdomesnė, personalizuota. Tačiau ji negali būti brangi, nes pagrindinė dovana – pinigai ir tai labai iškeltų bendrą dovanos kainą“, – aiškino pašnekovas.

Kaip „kibiras laimės“ realybe tapo

Anot jo, idėjų kūrimu dažniausiai užsiima žmona, o jis jas įgyvendina.

„Kai nuolat sukiesi toje srityje, idėjų netrūksta. Matai, kas žmonėms patinka, galvoji kaip tai patobulinti, išplėsti. Mintis veja mintį. Būna, kad idėjų randi aplinkoje, kasdienybėje. Pavyzdžiui, kartą bekepant šašlykus sugalvojome, kad būtų galima ką nors išgraviruoti ant iešmų. Padarėme užrašą, tinkantį tėvo dienai ir tai tapo viena populiariausių dovanų tais metais.

Kartą manęs paties klausė, ko norėčiau dovanų. Juokais atsakiau, kad nieko nereikia – tik pilno kibiro laimės. Po to pagalvojome, kad tai visai nebloga idėja ir pasiūloje atsirado tokia dovana – kibiras su išgraviruotu užrašu. Į kurį galima sudėti tai, kas iš tikrųjų dovaną gaunančiam žmogui gali atnešti daug laimės“, – apie idėjų generavimą pasakojo A. Vasiliauskas.

„Veryga liepė“

Atėjus koronaviruso pandemijai atsirado didelis kaukių poreikis. Įmonė nepraleido ir šitos progos – pradėjo gaminti daugkartinio naudojimo kaukes su paveikslėliais ar šmaikščiais užrašais. Būtent „Agravoje“ gimė ir kaukės su legendiniu užrašu „Veryga liepė“.

Facebooke jas pamatė Aurelijaus Verygos patarėja, kuri parašė, kad ministrui ši ironiška idėja labai patiko. Nusprendėme padovanoti jų ir pačiam Verygai. Tada iš jo sulaukėme nuotraukos, kur jis pozuoja su šia kauke“, – išskirtinę istoriją pasakojo išskirtinių dovanų gamintojas.

Svarbios ne tik Kalėdos

Artėjančios Kalėdos – didelis darbymetis dovanų gamintojams, tačiau užimtumo netrūksta ištisus metus.

„Gyvename nuo šventės iki šventės, kurių Lietuvoje yra išties nemažai. Svarbios ne tik Kalėdos, bet ir Tėvo, Motinos, Mokytojų, Boso dienos. Velykos, Joninės, Mindauginės, o visą vasarą – krikštynos, vestuvės.

Kalbant apie Kalėdas, šia proga žmonės perka visokias dovanas – ne tik kalėdine tema. Tai visai suprantama. Ir mes patys kurdami dovanas dažnai vengiame tiesioginių sąsajų su Kalėdomis. Nes, tarkim, gerti vidurvasary iš puodelio su užrašu „Linksmų Kalėdų!“ gali atrodyti truputį keista. Todėl jį keičiame, pavyzdžiui, palinkėjimu „Džiaugsmingų akimirkų!“.

Kita vertus, kalėdinę dovaną visada galima suasmeninti. Pavyzdžiui, žvejui per Kalėdas galima dovanoti kokią nors smulkmeną su užrašu apie žvejybą. Pastaruoju metu labai populiarūs buvo mediniai žaisliukai eglutei su vardais“, – apie švenčių specifiką pasakojo A. Vasiliauskas.

Sustoti nežada

Pasak jo, vien populiariausių naujovių dabar yra raidės formos taupyklė, kurią galima dovanoti pagal tai, kokia yra žmogaus vardo pirmoji raidė. Kita miela naujiena – vaikų kambariui ypač tinkantis šviečiantis debesėlis su užrašytu vaiko vardu arba palinkėjimu „Saldžių sapnų“.

Artimiausiu metu įmonė planuoja pradėti gaminti ir plastikinius veido skydelius. Akivaizdu, naujų idėjų šiame versle sutuoktiniams niekad nepritrūksta. O, kad jas spėtų įgyvendinti, nuolat rūpinasi verslo plėtra.

„Kartais darbą baigiu ir 11 valandą vakaro. Bet jaučiuosi labai gerai, nes darau tai, kas man labai patinka. Kartu su žmona mes tiesiog gyvename tuo. Džiaugiamės po kiekvieno įveikto iššūkio ir tuo, kad kaskart savo darbe galime atrasti kažką naujo“, – pokalbį baigė A. Vasiliauskas.

Skaityti toliau
Sportasprieš 8 val

Kauno „Žalgirio“ komandoje – teigiamas COVID-19 atvejis

2021.01.20 Kauno „Žalgirį“ pasiekė žinios, kad Mareko Blaževičiaus COVID-19 testo atsakymas yra teigiamas. Kitų žaidėjų ir trenerių štabo narių trečiadienį...

Greitos naujienosprieš 12 val

Vakcinacijos pažanga savivaldybėse skiriasi

2021 01 20 Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informuoja, kad kiekviena savivaldybė, įvertinusi savo technines, žmogiškųjų išteklių, prioritetinių grupių dydžių ir...

Greitos naujienosprieš 13 val

Susisiekimo ministro ir elektroninių ryšių rinkos atstovų susitikime – dėmesys 5G ryšiui, valstybinio kritinio ryšio tinklo kūrimui, Elektroninių ryšių įstatymo projektui

2021 01 20 Susisiekimo ministras Marius Skuodis trečiadienį nuotoliniame susitikime su elektroninių ryšių rinkos atstovais išreiškė viltį, kad naujos kartos...

Greitos naujienosprieš 13 val

Vyriausybė priėmė sprendimus dėl reorganizuotų aukštųjų ir profesinių mokyklų turto perdavimo

autor. BNS Vyriausybės sprendimu Vilniaus universitetui perduodamas valstybei priklausantis reorganizuoto Šiaulių universiteto turtas, valdytas patikėjimo teise. Taip pat priimtas sprendimas...

Greitos naujienosprieš 13 val

Pokalbis su Portugalijos sveikatos ministre: svarbu užtikrinti nepertraukiamą vakcinų tiekimą

2021 01 20 Vėlyvą antradienio vakarą sveikatos apsaugos ministras Artūras Dulkys telefonu kalbėjosi su Europos Sąjungai pirmininkaujančios Portugalijos sveikatos apsaugos...

Naujienosprieš 14 val

Lenkijos verslininkai nepaiso draudimų ir atidaro restoranus bei turizmo objektus

Nepaisant vyriausybės perspėjimų, Lenkijoje vėl atsidaro restoranai bei turizmo objektai. Kovos su blokavimu aktyvistai paskelbė žemėlapį, kuriame matyti vis didesnis...

Greitos naujienosprieš 15 val

Seimo Kaimo reikalų komitetui pristatytas Vyriausybės programos nuostatų įgyvendinimo planas

2021 01 20 Šiandien žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas Seimo Kaimo reikalų komiteto posėdyje pristatė šiuo metu rengiamą Vyriausybės programos...

Greitos naujienosprieš 15 val

Agnė Bilotaitė: krizių ir ekstremalių situacijų valdymo sistemą reikia peržiūrėti iš esmės

2021 01 20 Šiandien Valstybės gynimo taryboje buvo pristatyti Vidaus reikalų ministerijos pasiūlymai dėl krizių ir ekstremalių situacijų valdymo sistemos...

Greitos naujienosprieš 15 val

Švietimo įstaigos galės priimti vaikus, kurie neturi tinkamų sąlygų mokytis namuose

Vaikams, kurie neturi sąlygų mokytis namuose ar patiria mokymosi sunkumų pandemijos metu, bus sudarytos sąlygos mokytis nuotoliniu būdu švietimo įstaigose....

Greitos naujienosprieš 15 val

Vyriausybė pritarė palaikymo „burbulų“ kūrimui – bus leidžiama susitikti su vienišais žmonėmis

2021 01 20 Siekdama pagerinti emocinę vienišų žmonių sveikatą karantino metu, trečiadienį Vyriausybė  numatė išimtis, kada būtų leidžiama susitikti dviejų...

Skaitomiausi

Pasiūlymai

Reklama