Kauno ikimokyklinio ugdymo įstaigose jau antrus metus iš eilės tęsiama programa „Sveikas vaikas – sveika ateitis“. Nuo teorinės pažinties su vaisiais bei daržovėmis iki sveikos mitybos patarimų ir praktinių maisto gamybos užsiėmimų kiekvieno iš užsiėmimų metu.
Visa tai savo pamokose ugdymo įstaigų auklėtiniams pristato Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijai (LRVVKA) priklausantys nariai. Profesionalūs šefai šiais metais aplankys 80 ikimokyklinio ugdymo įstaigų ir suteiks vaikams žinių apie sveiką mitybą, mūsų krašte užaugintus vaisius ir daržoves. Edukacijų metu vaikai atliks kūrybines užduotis, kurias teisingai įveikę bus įvertinti „Michelin“ žvaigžde, o surinkę visas tris – vaikai taps aukščiausio įvertinimo šefais. Edukacijos įtraukia vaikus į kūrybišką gaminimo procesą, įgavę žinių, mažieji, imasi iniciatyvos ir kartu su profesionaliu virtuvės šefu sveikatai palankų maistą gamina patys.
Akivaizdu, kad pačių gamintas maistas vaikams ne tik skanus, bet ir patrauklus. Edukacijas išbandę vaikai džiaugiasi išmokę skanaus ir sveiko patiekalo ruošimo subtilybių ir šių įgytų žinių moko tėvelius. Tikimės, kad šios edukacijos vaikus paskatins domėtis sveikatai palankiais maisto produktais ir atkreips tėvelių dėmesį į namuose šeimai ruošiamą maistą.
kaunovsb.lt informacija