kaunietė, Kaunietė pasinėrė į egzotiškų prieskonių ir saldumynų verslą, Kaunieciams.lt

Kaunietė pasinėrė į egzotiškų prieskonių ir saldumynų verslą

0
69

Kaunietė Daiva Četavičienė ilgą laiką vertėsi gėlių auginimu ir prekyba. Tačiau kadangi šis užsiėmimas tik sezoninis, veikli moteris ėmėsi prekybos turkiškais saldumynais ir egzotiškomis arbatomis bei prieskoniais.

Prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusiame Centriniame Kauno turguje moteris savo klientus aptarnauja pati, jai padeda ir pora darbuotojų.

Turkiškų saldumynų krautuvėlę „Senojo pasaulio saldumynai“ D. Četavičienė valdo apie metus, o arbatomis ir prieskoniais turguje prekiauja jau daugiau kaip trejus.

„Vis dar gyvi mitai, kad lietuviai nemėgsta naujovių, bet aš galiu pasakyti, kad yra visai kitaip. Žmonės, kurie ateina pas mane prieskonių ir arbatų kaip tik dažniausiai ieško ko nors įdomaus, naujo, išskirtinio, mėgsta eksperimentuoti. Pavyzdžiui, vieni iš populiariausių prieskonių yra apelsininiai pipirai, labai tinkantys vištienai ir žuviai pagardinti.

Arbatų nemažai perka sveikatai stiprinti, bet ir įvairiausių skonių išmėginti nori, todėl net ir šią prekybos vietą pavadinau „Skonių era“. Panašiai yra ir su turkiškais saldumynais. Nors lietuviams tai vis dar yra pakankamai egzotiškas dalykas, daug Turkijoje atostogavusių tautiečių juos labai greitai pamėgsta ir jau paskui čia ieško ir naujų skonių, ragauja. Populiarūs ir lukumas, ir baklava, ir chalva“, – pasakojo D. Četavičienė.

Moteris pripažįsta, kad iki tol, kol neįsigijo šių verslų, nei apie saldumynus, nei apie prieskonius bei arbatas, daug nežinojo. Bet atsiradus poreikiui, greitai įsitraukė į šias veiklas, susirado visą reikalingą informaciją, suprato, koks asortimentas labiausiai domina pirkėjus.

„Parduodamas prekes reikia labai gerai išmanyti, kad galėčiau žmonėms papasakoti apie savybes, skonius, naudą, kas prie ko dera. Turguje tai ypač svarbu, nes žmonės čia įpratę bendrauti, kalbėtis, domėtis“, – akcentavo pašnekovė.

Pasak jos, nauji verslai paskatino ne tik sužinoti daug naujų dalykų, bet ir pakeitė kai kuriuos įpročius.

„Gaminti maistą ir anksčiau mėgau, bet dabar atradau prieskonių įvairovę, tai ir pati daugiau eksperimentuoju virtuvėje. Valgome įdomesnį, įvairesnį maistą. Tai praverčia ir prekyboje, nes su pirkėjais pasidalinu ir savo asmenine patirtimi, receptais. Kita vertus, ir iš pirkėjų sužinau daug naujo. Todėl čia, turguje, dirbti tikrai įdomu ir nenuobodu“, – sakė prekybininkė.

Pasak jos, turgus žavus dar ir tuo, kad čia daug kolegų prekiautojų, kurie reikalui esant ir pagelbėja, ir palaiko. Su jais visada galima pasišnekėti, pasidalinti rūpesčiais ir džiaugsmais.

„Galvoju, kad ir daugelis pirkėjų čia ateina ne tik dėl kitokio prekių asortimento, bet ir galimybės pabendrauti, gero, asmeniško aptarnavimo, kitaip nei didelėse parduotuvėse. Čia visada taip – ir išklausai žmogų, ir pasiūlai, parenki, ko jam labai reikia. Žmonės turguje to tikisi“, – sakė D. Četavičienė.

urmas.net inf.