ĮmonėsRenginiaiKaune pristatoma išskirtinė pramoga griliaus vakarėlio fanams!

Donata Zabulionė Donata Zabulionė2020 27 vasario1

Nuo šiol vakarienė su šeima ar draugų kompanija gali tapti ir puikia pramoga. Prieš 16 metų į Lietuvą atvykęs „My Shanghai“ virtuvės šefas Kuiran Dong kauniečiams siūlo išskirtinį maisto gaminimo ritualą, kurį jie galės atlikti savo rankomis. 

Išsikepkite mėsą griliuje bet kokiu oru

Idėjos sumanytojas pasakoja, kad pats yra didelis griliuje keptos mėsos gerbėjas. Ir ypač šaltuoju metų laiku pasiilgsta šio proceso – „Man tai yra ir maistas ir pramoga viename. Susitikus su draugais išsikepti skanią vakarienę yra daug smagiau, nei tik susitikti pavalgyti. Tada ir laikas praskrieja, ir smagiau, ir skaniau! Galima ilgiau pabendrauti, pabūti, o svarbiausia, išsikepti taip, kaip labiausiai patinka. Taip ir atsirado idėja suorganizuoti tokią pramogą Kaune.

Viskas vyksta labai paprastai – nereikia jokio išankstinio pasiruošimo, tiesiog užsukę į restoraną užsisakote mėsos rinkinį ir sėdate prie staliuko, virš kurio yra didelis garų surinkėjas. Tuomet atnešami akmeniniai griliai, ant kurių ir bus kepama mėsa bei daržovės. Taip pat pateikiami visi reikalingi įrankiai maistui paimti ir vartyti. Padavėjai suteikia išsamią instrukciją, kaip naudotis griliu. O tada jau klientai patys pradeda keptis maistą. 

Kaip pasiruošti? Ateikite išalkę! 

Ši pramoga pritaikyta nuolat alkanoms kompanijoms. Už 25 eurus gaunate ne tik grilių bei visus reikalingus įrankius, bet ir apie 1 kilogramą mėsos bei 0,5 kilogramo daržovių! Mėsa jau būna išmarinuota, o daržovės lengvai apkeptos aliejuje bei padengtos prieskoniais. Tad dedant jas ant griliaus nebereikia naudoti papildomų riebalų. Pageidaujant, galima užsisakyti ir daugiau garnyrų.  

Gardaus rezultato ilgai laukti netenka. Mėsa iškepa maždaug per tris minutes. Šefas pataria, kad geriausia yra mėsą versti tik vieną kartą. Palaukti, kol apkepa viena pusė ir tik tada apversti ant kitos. Taip kepsnys liks sultingas.

« 1 3 »
« 1 3 »

„Manau, kad tai puiki idėja linksmam draugų ar šeimos vakarui. Priešingai nei priimant svečius namie, čia nereikės rūpintis nei produktais, nei krūva indų. Tačiau vis tiek galėsite patirti bendro gaminimo malonumą. Aš tikiu, kad maistas yra didelė mūsų kasdienio bendravimo dalis. Juk šeimos dažniausiai ir susitinka pusryčiaudamos ir vakarieniaudamos. Man atrodo žavu, kai žmonės gali kalbėdami ir leisdami laiką kartu ne tik pavalgyti, bet ir patirti kažką naujo.“ – pasakoja „My Shanghai“ virtuvės šefas. 

Dalinkitės su savo draugais

1
Kokia Jūsų nuomonė šia tema?

avatar
1 Komentaro gijos
0 Atsakymų į komentarus
0 Siekėjų
 
Naujausi komentarai
Karščiausi komentaro gija
1 Komentaro autorius
Vilandas Naujausias komentaro autorius
  Prenumeruoti naujus komentarus  
Naujausi Seniausi Labiausiai balsuojami
Informuoti apie
Vilandas
Svečias
Vilandas

Labai šauni idėja! Būtinai apsilankysiu!

Scroll Up