Nors kašmyro gaminai šiandien yra labai populiarūs ypač įvairiose pasaulio šalyje (ne išimtis ir Lietuva), dėmesį verta atkreipti į tai, kad būtent apie šią žaliavą galima pateikti labai daug įdomių faktų. Ir mes netgi galime lažintis, kad didžiosios dalies jų jūs tikrai dar negirdėjote. Tad pats metas apie šią magišką žaliavą sužinoti daug daugiau.
- Būtų galima išvardinti dešimtis žaliavų, iš kurių pagaminti gaminiai netrunka prarasti savo pradinę formą, išsitampyti, spalvos – taip pat išblunka. Vis dėlto, kašmyro gaminiai yra labai maloni išimtis – net ir po daug metų (jei gaminius tinkamai prižiūrėsite), jie nepraras puikios savo pradinės formos bei išvaizdos. Na o, jei norite įsigyti būtent tokių gaminių, kurių puikiai išvaizda bei geriausiomis savybėmis galėtumėte džiaugtis ne vienerius metus, būtinai užsukite į nostra.lt.
- Kas jau kas, tačiau žmogaus plaukas yra iš tiesų labai plonas. Dar daugiau – ne taip ir greitai galėtumėte sugalvoti atsakymą į klausimą, o kas dar gali būti plonesnis už žmogaus plauką? Tačiau situacija keičiasi iš esmės, aki kalbame apie kašmyrą – jis turi tikrai kuo mus nustebinti. Pasirodo, kašmyro pluoštas yra net 6 kartus plonesnis už žmogaus plauką.
- Prekyboje galite rasti daug kašmyro gaminių ir jie vienas nuo kito gali skirtis savo kokybe. Kaip atskirti gerą kašmyrą nuo prastesnio. Tai labai paprasta – tiesiog patrinkite gaminį tarp pirštų. Kuo jis mažiau susiglamžys, tuo kašmyro kokybė yra aukštesnė.
- Vertinant kašmyro gaminių kainas, nesunku pastebėti, kad jie tikrai nėra pigūs. Tačiau kitaip ir būti negalėtų, kadangi viena kašmyro ožka pagamina tik nuo 110 iki 170 g pavilnės. Štai, kodėl už kašmyrinius gaminius tenka mokėti ne tiek jau ir mažai.
Sakoma, kad kiekvienuose namuose turėtų būti bent vienas kašmyrinis gaminys. Tam, kad visi žmonės žinotų, ką reiškia švelnumas, jaukumas, šiluma ir atsipalaidavimas. Na, o mums belieka tik pridurti, kad kašmyro gaminių įvairovė šiandien yra labai didelė, todėl jais turėtų būti apdovanoti ne kiekvieni namai, o kiekvienas jų gyventojas.