Connect with us

Maistas

Edita Gudišauskienė prašo atsakingų institucijų įvertinti galimą neigiamą projektuojamų daugiabučių poveikį Šilainių miškui ir žmonių gyvenimo kokybei

kaunieciams.lt

Paskelbta

Šiandien Kauno miesto savivaldybės tarybos Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnė Edita Gudišauskienė kreipėsi į Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorių Vilių Šiliauską ir Aplinkos ministeriją prašydama įvertinti pateiktų projektinių pasiūlymų ,,Dviejų daugiabučių gyvenamųjų namų, Girios g. 1G, Kaune“ atitikimą teisės aktų reikalavimams bei galimą neigiamą poveikį Šilainių miškui, Girios alėjos teritorijos kraštovaizdžiui ir žmonių gyvenimo kokybei. Taip pat prašoma sudaryti tinkamas sąlygas viešam nuotoliniam projektinių pasiūlymų svarstymui bei informuoti ar buvo išduotas leidimas medžių kirtimui Girios g. 1G, Kaune.

„Į mus, Kauno miesto tarybos narius, kreipėsi Girios g., Girios alėjos gyventojai reikšdami susirūpinimą dėl projektuojamų dviejų daugiabučių gyvenamųjų namų, Girios g. 1G, Kaune ir jų galimo neigiamo poveikio. Svarbu dar projektinių pasiūlymų pateikimo stadijoje išsiaiškinti ar projektiniai pasiūlymai atitinka teisės aktų reikalavimus ir ypač koks bus poveikis šalia esančiam Šilainių miškui, Girios alėjos teritorijos kraštovaizdžiui ir žmonių gyvenimo kokybei. Vienas iš pastatų projektuojamas 20,5 m aukščio ir tai akivaizdu, kad jis nedera prie esamo Girios alėjos kraštovaizdžio kuomet šioje teritorijoje vyrauja dviaukščiai pastatai. Be to, sklype Girios g. 1G iškirsti medžiai. Todėl kyla klausimas ar buvo išduotas leidimas jiems kirsti ar tai padaryta savavališkai“, – teigė E. Gudišauskienė.

Anot jos, Girios g. 1G projektuojami 2 daugiabučiai pastatai: daugiabutis gyvenamas ,,A“ namas – 66 butų, 6 aukštų, 20,5 m aukščio, daugiabutis gyvenamas ,,B“ – 6 butų, 3 aukštų, 11,5 m aukščio. Šie projektuojami pastatai ribosis su Girios g. kitoje pusėje jau pastatytais vienbučiais ir dvibučiais dviaukščiais pastatais. Todėl būtina įvertinti projektuojamų pastatų įtaką Girios alėjoje gyvenančių žmonių gyvenimo kokybei. Galimai projektuojami daugiabučiai gali iš pietrytinės pusės sudaryti šešėlį vienbučių ir dvibučių  pastatų gyventojams bei turėti neigiamos įtakos teritorijos kraštovaizdžiui.

Iš pateiktų projektinių pasiūlymu neaišku ar tikrai sklype Girios g. 1G bus užtikrintas 74 parkavimo vietų įrengimas taip kaip numato statybos techninis reglamentas. Taip pat nepateikti esamų komunikacijų (vandens tiekimas, nuotekos, elektros ir gamtinių dujų tiekimas) apkrovos skaičiavimai ir įvertinimas.

Reklama

„Dėl įvesto karantino režimo šalyje savivaldybė privalo sudaryti tinkamas sąlygas viešam nuotoliniam projektinių pasiūlymų svarstymui, kad gyventojai gautų atsakymus į iškilusius klausimus ir visą aktualią informaciją dėl planuojamų daugiabučių projektavimo ir statybos Romainiuose Girios alėjoje“, – pažymėjo E. Gudišauskienė.

Skaityti toliau
Reklama

Maisto kelionės

Azijietiškos salotos su pomelo greipfrutu

Maisto kelionės

Paskelbta

Paskutiniu metu šios salotos tapo mano kassavaitiniu patiekalu. Pagaminti labai nesudėtinga, o skonis super geras. Gal ir sunku suvokti kaip žuvies padažas, kalendra ar čili pipirai gali derėti su greipfrutu, tačiau patikėkite – dar ir kaip dera!

Azijietiškos salotos su pomelo greipfrutu

Pasiruošimas

10 mins

Reklama

Kepimo trukmė

5 mins

Pamaitins: 2

Ingredientai

  • 1 pomelo greipfrutas
  • šviežia mėta
  • šviežia kalendra
  • šviežias bazilikas
  • 1 raudonas svogūnas
  • 2 šaukštai rudo cukraus
  • 3 šaukštai žuvies padažo
  • 1,5 laimo sultys
  • 1 nedidelis čili
  • 4 šaukštai kokoso drožlių

Gamybos eiga

  1. Pasigaminame padažą. Inde sumaišome cukrų su laimo sultimis, žuvies padažu ir smulkintu čiliuku.
  2. Sausoje keptuvėje pakepame kokoso drožles, kol paruduoja.
  3. Pomelo greipfrutą nulupame, išlukštename segmentus iš odos ir suplėšome nedideliais gabalėliais.
  4. Inde sumaišome smulkintas žoleles, juostelėmis pjaustytas daržoves, greipfruto gabalėlius su padažu ir skrudintomis kokoso drožlėmis, viską gerai išmaišome.

Patarimai

Priklausomai nuo jūsų šaldytuvo turinio šias salotas galima papildyti ir kitomis daržovėmis: morka, agurku, paprika, svogūnų laiškais, žirnių ankštimis bei virtomis ar keptomis krevetėmis.

Kviečiu pasekti mane Instagram’e: https://www.instagram.com/maisto.keliones/?hl=en

Turinio autoriaus tinklalapis – https://maistokeliones.lt/azijietiskos-salotos-su-greipfrutu/

Skaityti toliau

Maistas

Paskelbti Kauno miesto kalėdinių eglučių surinkimo taškai

kaunieciams.lt

Paskelbta

Kasmet, pasibaigus didžiosioms žiemos šventėms, Kaune vyksta kalėdinių eglučių surinkimo akcija.

Šiais metais, Kauno mieste numatėme virš 60 vietų, į kurias miestiečiai turėtų atnešti savo eglutes ir/ar jų šakas.

Eglučių surinkimo akcija vyks nuo 2021 m. sausio 4 d. (pirmadienio) iki sausio 31 d. (sekmadienio).

Prašome eglutes palikti be plastikinių maišų, vazonų ir kitų šiukšlių♻️

Reklama

Skaityti toliau

Maistas

Stumbrų šeima pranašauja 2021-ųjų jaučio metų sėkmę

kaunieciams.lt

Paskelbta

Kasmet artėjant Naujiesiems metams gyvūnų karalystės gyventojai pranašauja ateinančių metų sėkmę. Šiais metais garbė suteikta girių galiūnams, milžinams – stumbrams. Manoma, kad jie geriausiai pažįsta darbštų, atkaklų, visada judantį pirmyn, lengvai įveikiantį staigius posūkius, stiprų ir nepalenkiamą artėjančių metų simbolį – Jautį.

Kokie bus 2021 metai, stumbrai pranašauja iš jiems pateiktų vaišių. Stumbrų prižiūrėtojai paruošė du vaišių padėklus su kasdieniniu stumbrų pašaru – runkeliais, kopūstais, morkomis, obuoliais, moliūgais. Vienas padėklas simbolizuoja ramius, kitas – linksmus būsimus 2021 metus. Lietuvos zoologijos sode šiuo metu gyvena keturi stumbrai: šiais metais 10-ies metų sukaktį atšventęs patinas Popkornas, dvi patelės Dulina ir Durabella bei šiais metais gimęs jauniklis Kaukis. Išleidus stumbrus į lauko voljerą, visi keturi stumbrai nedvejodami skubėjo prie voljere jų laukiančios staigmenos. Tačiau atėjus tiesos akimirkai, stumbrų nuomonė pasidalino pusiau. Todėl kitais metais galima tikėtis linksmų, bet kartu ir ramių metų.

Stumbras – stambiausias dabartinis sausumos Europos ir Lietuvos laukinis žvėris, jaučių pošeimio dykaragis žinduolis. Stambus stumbro patinas gali sverti net iki vienos tonos! Stumbrų bandai vadovauja seniausia patelė. Priešistoriniais laikais stumbrų populiacija buvo išplitusi Lietuvos mišriuosiuose ir lapuočių miškuose. Dėl mėsos, odos ir ragų šie gyvūnai buvo neatsakingai medžiojami ir 1919 metų balandį Lenkijoje buvo nušautas paskutinis laisvėje gyvenęs lygumų stumbras. Bet zoologijos sodų ir privačių kolekcijų dėka, ši rūšis atkurta ir vėl gyvena laukinėje gamtoje.

Reklama

Į Lietuvą veisimui stumbrai buvo atvežti 1969 metais, o pirmieji penki stumbrai į laisvę iš aptvarų buvo paleisti 1973 metais. Stumbrai Lietuvoje vėl gyvena jau daugiau kaip 40 metų. Šiai dienai Lietuvoje laisvai ganosi apie 200 stumbrų, juos galima rasti Vidurio Lietuvos miškuose, susiskirsčiusius į kelias kintančias bandas. Yra du stumbrų porūšiai: lyguminis ir kaukazinis.

Nuo 1956 m. Lietuvos zoologijos sode stumbrai laikomi kaip nuolatinė gyvūnų kolekcijos rūšis. Stumbrai yra įrašyti ne tik į Lietuvos respublikos saugomų gyvūnų, augalų ir grybų rūšių sąrašą, bet ir į Tarptautinę raudonąją knygą. Saugant šią rūšį stumbrams veisti sudaryta Europos retų ir nykstančių rūšių veisimo programa (EEP). Visai neseniai Pasaulinė gamtos apsaugos organizacija (IUCN) paskelbė, jog pasikeitė europinių stumbrų (Bison bonasus) statusas gamtoje. Nuo šiol jie priskiriami nebe pažeidžiamų rūšių, o artėja grėsmė kategorijai.

Skaityti toliau

Maisto kelionės

Troškinti jautienos šonkauliai vyno padaže

Maisto kelionės

Paskelbta

Jei dar nematėte mano Instagram įrašo, tai dar kartą dalinuosi šiuo nuostabiu receptu. Galiu pasakyti, kad šis patiekalo paruošimas iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti sudėtingas, tačiau taip tikrai nėra. Žingsnelių gal ir daugiau, nei įprastai, bet norint juos įvykdyti nieko sudėtingo kaip ir nėra – nuolatos stovėti prie puodų tikrai nereikia.

Patiekalas tikrai patiko, skonis šiek tiek priminė burgundišką vyne troškintą jautieną, bet lyginant su pastarąja, šonkauliai, sakyčiau, ima viršų. Na kitą kartą gal tik pavirčiau juos šiek tiek ilgiau, kad gautųsi dar minkštesni – manau 4 valandos būtų pats tas. Štai receptas:⁠

jautienos šonkauliai

Vyne troškinti jautienos šonkauliai

Nuostabiai skani ir burnoje tirpstanti mėsytė.

Reklama

Pamaitins: 6

Ingredientai

  • 3 morkos
  • 4 salierai
  • 2 svogūnai
  • 4 šaukštai pomidorų pastos
  • 1,5 kg jautienos šonkaulių
  • 5 česnako skiltelės
  • 1 šaukštas sojos padažo
  • 750 ml raudono sauso vyno
  • 1 litras jautienos sultinio
  • šiek tiek šviežios petražolės
  • šiek tiek rozmarino ir čiobrelio

Gamybos eiga

  1. Šonkaulius supjaustome atskirais kaulais, nupjauname riebalo perteklių nuo viršaus, pagardiname druska ir pipirais.
  2. Apkepame puode iš visų 6 pusių. Kepame dalimis, kad mėsa apskrustų. Apkepus padedame į šalį.
  3. Į tą patį puodą suberiame pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir pomidorų pastą. Kepame 3 minutes. Tada suberiame stabmiai pjaustytas morkas, salierą, nuluptas česnako skilteles, sojos padažą ir vyną. Verdame 10 min, kad pusę vyno nugaruotų.
  4. Supilame sultinį, dedame žoleles ir ant viršaus išdėliojame šonkaulius, kad šiek tiek būtų išnirę.
  5. Uždengiame puodą ir troškiname 135 laipsnių orkaitėje 3,5-4 valandas.
  6. Išvirusius šonkaulius ištraukiame iš padažo ir palaikome šaldytuve, kad sustingtų.
  7. Padažą nukošiame ir ir taip pat palaikome šaldytuve, kad iškiltų ir sustingtų riebalas – bus patogiau jį nuimti.
  8. Sekančią dieną padažą supilti į puodą ir virti ant vidutinės kaitros, kol nugaruos ir sutirštės (užtruks apie 1 val.).
  9. Į sutirštėjusį padažą sudėti šonkaulius, pagardinti druska, pipirais, uždengti dangčiu ir pašildyti kokias 10 min.
  10. Patiekti su keptuvėje ant šoninės pakepintomis smulkintomis morkomis ir grybais bei polenta (ją pasigaminsite taip: puode užvirti 1l vandens ir 250ml pieno. Suberti polentą, virti 2 min. Tada įmaišyti sviestą, pagardinti druska ir pipirais).

Sekite mane Instagram’e: https://www.instagram.com/maisto.keliones/

Skaityti toliau

Maistas

Šmaikščių dovanų kūrėjams idėjų nepritrūksta

Prekybos miestelis URMAS

Paskelbta

„Kai kiekvieną dieną gyveni tuo, ką darai, problemų dėl kūrybos nėra. Svarbiausia – viską suspėti padaryti“, – sako kaunietis Audrius Vasiliauskas, kartu su žmona pasinėręs į netradicinių dovanų verslą. Viskas prasidėjo kaip nedidelis hobis, o dabar tai – viena didžiausių šios srities bendrovių Lietuvoje.

Pradėjo nuo gėlės ir drugelio žmonai

Kaune įsikūrusi sutuoktinių įmonė „Agrava“ dabar gamina gausybę įvairios produkcijos, kuri parduodama daugiausia kaip personalizuotos ar proginės dovanos.

„Anksčiau dirbau lauko reklamos srityje. Ten buvo iš esmės tos pačios technologijos, su kuriomis dirbame ir dabar, tik pobūdis kitas. Viskas prasidėjo prieš maždaug septynerius metus. Žmona buvo motinystės atostogose, sugalvojo sau šiokios tokios veiklos ir paprašė lazeriu išpjauti keletą smulkmenų – gėlę, drugelį. Paskui to paties prireikė draugams, pažįstamiems. Tada įsigijome savo lazerį, bet tai buvo labiau tik pomėgis greta pagrindinio darbo, darėme priemones įvairiems rankdarbiams“, – apie verslo ištakas pasakojo įmonės vadovas.

Reklama

Augimo nesitikėjo

Pasak pašnekovo, jie tikrai nesitikėjo, kad ateityje viskas taip išaugs. Tačiau kai sugalvojo savo gaminiams sukurti „Facebook“ puslapį, pamatė, kad žmones jie labai domina.

„Ėmė sparčiai kilti pardavimai. Po metų turėjome priimti papildomą darbuotoją, o tada atėjo metas apsispręsti ir mums. Ar tai lieka tik papildoma veikla, ar paliekame darbus ir visą dėmesį skiriam savo verslui. Paprasčiausiai nebespėdavome. Pirmiausia darbą paliko žmona, o paskui ir aš. Man apsispręsti buvo sunkiau, nes turėjau tikrai gerą gamybos vadovo poziciją, o čia iš dalies ėjau į nežinią“, – prisiminė A. Vasiliauskas.

Tačiau sprendimas pasiteisino – įmonės apsukos augo dar sparčiau. O dabar čia jau dirba virš 20 žmonių, veikia 7 lazeriai, keletas specialių spausdintuvų.

Šimtai variantų

Lazeriu išgraviruoti užrašai ant įvairių medinių ir metalinių daiktų. Užrašai ant marškinėlių, iš medžio išpjauti žodžiai ir mielos smulkmenos, dekoratyvinės dėžutės, detalės rankdarbiams, suvenyrai. Kojinės, marškinėliai, kepuraitės, veido kaukės su užrašais – šimtai variantų įvairių mielų, šmaikščių, išradingų dovanų. Toks dabar yra įmonės gaminių asortimentas.

„Kai tik pradėjome gamybą, ši verslo niša buvo praktiškai tuščia. Tai buvo naujovė, todėl sulaukė didelio žmonių dėmesio. Tiesa, pačios technologijos jau buvo žinomos ir anksčiau, bet naudojamos daugiausia reklamos gamybai, verslo dovanoms, sporto apdovanojimams. Mes vieni pirmųjų Lietuvoje pritaikėme jas kur kas platesnei rinkai“, – pasakojo A. Vasiliauskas.

Pirkėjai gali įgyvendinti savo idėjas

Beje, įmonėje galima ne tik įsigyti jau pagamintų dovanų, bet ir užsakyti savo – išgraviruoti ar uždėti užrašus ant įvairių daiktų, įgyvendinti kitokias idėjas.

„Kaune įsikūrusiame prekybos miestelyje „Urmas“ turime dvi parduotuves. Viena skirta labiau jau pagamintai mūsų produkcija. Kita daugiau orientuota į tai, kad žmonės gali ten ateiti, išdėstyti savo idėjas ir kai kas netgi gali būti pagaminta ten vietoje“, – sakė įmonės vadovas.

Pasak A. Vasiliausko, kurdami dovanų idėjas jie stengiasi, kad šių kaina pirkėjui neviršytų 20 Eur.

„Tai susiję su tuo, kad dabar žmonės dažniausiai dovanoja pinigus. Tačiau prie to dažniausiai norisi ir kažkokios smulkmenos, bet su mintimi, idėja. Kad dovana būtų įdomesnė, personalizuota. Tačiau ji negali būti brangi, nes pagrindinė dovana – pinigai ir tai labai iškeltų bendrą dovanos kainą“, – aiškino pašnekovas.

Kaip „kibiras laimės“ realybe tapo

Anot jo, idėjų kūrimu dažniausiai užsiima žmona, o jis jas įgyvendina.

„Kai nuolat sukiesi toje srityje, idėjų netrūksta. Matai, kas žmonėms patinka, galvoji kaip tai patobulinti, išplėsti. Mintis veja mintį. Būna, kad idėjų randi aplinkoje, kasdienybėje. Pavyzdžiui, kartą bekepant šašlykus sugalvojome, kad būtų galima ką nors išgraviruoti ant iešmų. Padarėme užrašą, tinkantį tėvo dienai ir tai tapo viena populiariausių dovanų tais metais.

Kartą manęs paties klausė, ko norėčiau dovanų. Juokais atsakiau, kad nieko nereikia – tik pilno kibiro laimės. Po to pagalvojome, kad tai visai nebloga idėja ir pasiūloje atsirado tokia dovana – kibiras su išgraviruotu užrašu. Į kurį galima sudėti tai, kas iš tikrųjų dovaną gaunančiam žmogui gali atnešti daug laimės“, – apie idėjų generavimą pasakojo A. Vasiliauskas.

„Veryga liepė“

Atėjus koronaviruso pandemijai atsirado didelis kaukių poreikis. Įmonė nepraleido ir šitos progos – pradėjo gaminti daugkartinio naudojimo kaukes su paveikslėliais ar šmaikščiais užrašais. Būtent „Agravoje“ gimė ir kaukės su legendiniu užrašu „Veryga liepė“.

Facebooke jas pamatė Aurelijaus Verygos patarėja, kuri parašė, kad ministrui ši ironiška idėja labai patiko. Nusprendėme padovanoti jų ir pačiam Verygai. Tada iš jo sulaukėme nuotraukos, kur jis pozuoja su šia kauke“, – išskirtinę istoriją pasakojo išskirtinių dovanų gamintojas.

Svarbios ne tik Kalėdos

Artėjančios Kalėdos – didelis darbymetis dovanų gamintojams, tačiau užimtumo netrūksta ištisus metus.

„Gyvename nuo šventės iki šventės, kurių Lietuvoje yra išties nemažai. Svarbios ne tik Kalėdos, bet ir Tėvo, Motinos, Mokytojų, Boso dienos. Velykos, Joninės, Mindauginės, o visą vasarą – krikštynos, vestuvės.

Kalbant apie Kalėdas, šia proga žmonės perka visokias dovanas – ne tik kalėdine tema. Tai visai suprantama. Ir mes patys kurdami dovanas dažnai vengiame tiesioginių sąsajų su Kalėdomis. Nes, tarkim, gerti vidurvasary iš puodelio su užrašu „Linksmų Kalėdų!“ gali atrodyti truputį keista. Todėl jį keičiame, pavyzdžiui, palinkėjimu „Džiaugsmingų akimirkų!“.

Kita vertus, kalėdinę dovaną visada galima suasmeninti. Pavyzdžiui, žvejui per Kalėdas galima dovanoti kokią nors smulkmeną su užrašu apie žvejybą. Pastaruoju metu labai populiarūs buvo mediniai žaisliukai eglutei su vardais“, – apie švenčių specifiką pasakojo A. Vasiliauskas.

Sustoti nežada

Pasak jo, vien populiariausių naujovių dabar yra raidės formos taupyklė, kurią galima dovanoti pagal tai, kokia yra žmogaus vardo pirmoji raidė. Kita miela naujiena – vaikų kambariui ypač tinkantis šviečiantis debesėlis su užrašytu vaiko vardu arba palinkėjimu „Saldžių sapnų“.

Artimiausiu metu įmonė planuoja pradėti gaminti ir plastikinius veido skydelius. Akivaizdu, naujų idėjų šiame versle sutuoktiniams niekad nepritrūksta. O, kad jas spėtų įgyvendinti, nuolat rūpinasi verslo plėtra.

„Kartais darbą baigiu ir 11 valandą vakaro. Bet jaučiuosi labai gerai, nes darau tai, kas man labai patinka. Kartu su žmona mes tiesiog gyvename tuo. Džiaugiamės po kiekvieno įveikto iššūkio ir tuo, kad kaskart savo darbe galime atrasti kažką naujo“, – pokalbį baigė A. Vasiliauskas.

Skaityti toliau

Maisto kelionės

Kengūrienos tataki su ponzu padažu

Maisto kelionės

Paskelbta

Praeitą savaitę gaminau strutieną, šią savaitę kengūrieną, įdomu ką atneš sekanti savaitė. Šią mėsą vėl radau naujame, šventiniame LIDL asortimente.

O šiaip jei reiktų rinktis, kuri mėsa iš šių dviejų skanesnė, tai negalėčiau pasakyti. Abi labai skirtingos, bet tuo pačiu ir labai įdomios. Kengūriena galbūt šiek tiek liesesnė, ir ją gali būti sunkiau paruošti, norint, kad nesigautų guminė. Būtent dėl to gamindamas šį tataki mėsą kepiau vos po 30 sekundžių iš abiejų pusių. Šį tatakį suporavau su ponzu padažiuku ir marinuotų svogūnų pagardu – gavosi tikrai skanus patiekalas. Receptas jūsų dėmesiui.

tataki ingredientai
kengūriena

Kengūrienos tataki su ponzu padažu

Egzotiškai skambantis, bet labai nesudėtingai pagaminamas patiekalas.

Pamaitins: 2

Ingredientai

  • 300 g kengūrienos kepsnių (pirkau LIDL)
  • 300 ml obuolių sulčių
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 svogūnas
  • gabalėlis imbiero
  • 25 ml sojos padažo
  • 50 ml ryžių acto
  • 1/2 citrinos sulčių
  • šiek tiek ridikėlių ir laiškinių česnakų patiekimui

Gamybos eiga

  1. Obuolių sultis sumaišome su stambiai pjaustytu imbieru ir 1 česnako skiltele. Gautame marinate marinuojame kengūrieną 20-30 min.⁠
  2. Atskirame inde sumaišome sojos padažą, ryžių actą, citrinos sultis. ⁠
  3. Pusę gauto padažo sumaišome su smulkintu svogūnu ir susmulkinta česnako skiltele. Paliekame marinuotis bent 15 min.⁠
  4. Kengūrieną nusausiname, pagardiname druska ir pipirais. ⁠
  5. Keptuvę įkaitiname iki maksimalios kaitros, pilame šlakelį kepimo aliejaus ir apkepame kengūrieną iš abiejų pusių po 30 sekundžių.⁠
  6. Apkeptą mėsą suvyniojame į foliją ir palaikome 10 min. Tada išvyniojame ir supjaustome 3-4 mm storio griežinėliais.⁠
  7. Mėsos griežinėlius patiekiame lėkštėje, apšlakstome padažu, ant viršaus uždedame marinuotų svogūnų, smulkintų laiškinių česnakų ir ridikėlių griežinėlių

Sekite mane Instagram’e: https://www.instagram.com/maisto.keliones/

#reklama #lidlpartnerystė

Skaityti toliau
Greitos naujienosprieš 2 min

Vyriausybė imasi didinti miškingumą: perduota 3,5 tūkst. ha žemės miškams įveisti

2021 01 20 Nacionalinė žemės tarnyba perduoda Valstybinių miškų urėdijai valdyti dar 292 valstybinės miškų ūkio paskirties žemės sklypus, kurių...

Miestasprieš 6 min

Galimam potvyniui Kauno rajono savivaldybė ruošiasi iš anksto

Kauno rajono savivaldybė išmoko 2010 metų potvynio pamokas ir galimai stichinei nelaimei ruošiasi iš anksto. Trečiadienį vykusio Ekstremaliųjų situacijų operacijų...

Greitos naujienosprieš 13 min

Dėl nuotolinio mokymo sunkumų patiriantiems mokiniams – 7,5 mln. eurų vertės pagalba

autor. BNS Tikslinė pagalba abiturientams, socialiai pažeidžiamų šeimų vaikams ir kitiems mokiniams, mokyklų aprūpinimas kompiuterine technika, pedagogų kompetencijų stiprinimas, vaikų...

Naujienosprieš 1 val

Donorinio kraujo poreikis mažiausiems Kauno klinikų pacientams: pagalbos reikia nuolat

Kauno klinikose donorų kraujo reikia nuolat ir nedelsiant pacientams po sunkių traumų, nudegimų, chirurginių operacijų metu. Kraujo donorų pagalbos taip...

Greitos naujienosprieš 2 val

Agnė Bilotaitė: pareigūnai už papildomą darbą gaus atlyginimų priedus

2021 01 20 Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos prašymu Lietuvos Respublikos finansų ministerija statutinių įstaigų pareigūnams ir kitiems darbuotojams, kuriems...

Greitos naujienosprieš 2 val

Europos Komisija skelbia atnaujinto 2021 metų Lietuvos biudžeto projekto vertinimą

2021 01 20 Šiandien Europos Komisija (EK) paskelbė XVIII Vyriausybės atnaujinto 2021 m. Lietuvos biudžeto projekto vertinimą, kuriame teigiama, jog...

Greitos naujienosprieš 2 val

NVSC informuoja apie sausio 19 dienos COVID-19 protrūkius

2021 01 20 Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja apie per praėjusią parą Lietuvoje fiksuotus koronaviruso (COVID-19) protrūkius. Per praėjusią...

Greitos naujienosprieš 2 val

Kaune rasti dviračiai, pareigūnai prašo atsiliepti jų savininkus

2021 01 20 Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) pareigūnai aiškinasi, kam priklauso praėjusią savaitę Kaune...

Greitos naujienosprieš 2 val

Ministrė siūlo kartu su Latvija surengti pasaulio ledo ritulio čempionatą ir Lietuvoje

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė trečiadienį kalbėdamasi su Latvijos švietimo ir mokslo ministre Ilga Šuplinska išsakė Lietuvos pasiryžimą...

Greitos naujienosprieš 3 val

Apvogtas turgavietės kioskas: pareigūnai prašo atpažinti asmenis

2021 01 20 Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai atlieka tyrimą dėl vagystės, kuomet praėjusiais metais, laikotarpiu nuo 2020 m....

Skaitomiausi

Pasiūlymai

Reklama