SveikataAugalinis pienas: kaip išsirinkti ir ką iš jo gaminti?

www.kaunieciams.lt www.kaunieciams.lt2020 17 gegužės
« 1 reklama iš 5 »
« 1 reklama iš 11 »

Medžiagos, esančios grūduose, sėklose ir riešutuose, itin vertingos. O įprotis valgyti natūralias sėklas ir riešutus šiandien išgyvena savo aukso amžių. Augaliniai gėrimai kasmet tampa vis populiaresni, o jų asortimentas plečiasi. Maisto gamybos ekspertė dalijasi patarimais, kaip išsirinkti augalinį pieną bei ką galite iš jo pasigaminti.

„Augalinio pieno pardavimų augimas yra itin ryškūs: šių metų sausį, palyginti su 2019 m. atitinkamu laikotarpiu, šios prekės pardavimai padidėjo 37 proc. O lyginant praėjusius metus su 2018 m., pardavimai išaugo 42 proc. Beje, šiais metais populiariausias yra migdolų pienas“, – dalijasi vieno populiaraus prekybos centrų tinklo komercijos vadovė.

Tuo tarpu maisto gamybos ekspertė pataria, kad jei augalinį gėrimą gaminatės namuose, riešutus mirkykite 12-48 valandas, sėklas – 4-10 valandų, kruopas – 6-8 valandas: „Gėrimą galite pasaldinti datulėmis. Vos dvi gerai sutrintos plakiklyje gėrimui suteikia švelnaus saldumo.“

« 1 reklama iš 5 »
« 1 reklama iš 11 »
Sojų gėrimas

Tai bene labiausiai paplitęs augalinis gėrimas. Lengvai virškinamas, jame nėra cholesterolio, bet daug aukštos kokybės baltymų, taip pat – geležies ir kalcio. Iš jo gali būti gaminama varškė, kefyras, ledai ar jogurtas. Kad būtų skaniau, galima įberti šiek tiek druskos, cukraus ar vanilės.

Migdolų gėrimas

Malonaus, šiek tiek salstelėjusio skonio. Gaminamas iš vandenyje brinkintų, sumaltų ir nukoštų migdolų. Baltymų jame mažiau negu sojų gėrime, bet gausu vitamino E, B2, kalcio, geležies ir seleno. Labai tinka ryte užpilti dribsnius, kokteiliams, sriuboms, desertams, padažams ruošti.

Ryžių gėrimas

Tinkamas pasirinkimas tiems, kurie yra alergiški riešutams, sojoms ir gyvuliniam pienui. Dažniausiai šis gėrimas gaminamas iš natūralių ir nesaldžių ryžių. Jame iš viso nėra cholesterolio ir laktozės.

« 1 reklama iš 5 »
« 1 reklama iš 11 »
Avižų gėrimas

Avižų gėrimas gaminamas iš vandenyje brinkintų, sumaltų ir nukoštų avižų. Neriebus, gana malonaus skonio. Tinka košėms virti, kokteiliams ruošti, juo balinama kava. Galima gerti ir vieną, pagardinus vanile ar cinamonu.

Kokosų gėrimas

Šis gėrimas spaudžiamas iš kokosų viduje esančio branduolio.  Branduolys sumalamas, išspaudžiamas skystis ir nukošiama.

„Kokosų gėrime mažai cholesterolio, bet jis itin kaloringas. Mėgstamas pietryčių Azijos, Indijos virtuvių patiekaluose. Tinka pilti į troškinius vietoj grietinėlės, juo galima užmaišyti blynų tešlą, balinti kavą, maišyti kokteilius, gaminti desertus“, – teigia maisto gamybos ekspertė.

Dalinkitės su savo draugais
0 0 vote
Jūsų vertinimas
Prenumeruoti
Informuoti apie
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
View all comments

[contact-form-7 id=“152467″ title=“prenumerata“]

Scroll Up
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x