Įmonės4 neįtikėtinai skanūs, paprastai pagaminami ir neįtikėtinų derinių receptai!

Donata Zabulionė Donata Zabulionė2020 22 gegužės
« 1 reklama iš 5 »
« 1 reklama iš 11 »

Gaji nuomonė, kad skanu tik tai, kas nesveika. Tačiau sveiki ir skanūs gali būti net desertai! Artėjant vasarai siūlome išbandyti subalansuotus, gardžius ir nenuodėmingus receptus. Kad netektų ilgai eksperimentuoti ir nusivilti, unikalių produktų krautuvėlės „Saulėti skoniai“ įkurėja Ilona Sakavičienė ir „Skonio Samadhi“ virtuvės įkūrėja Mantė Pagirskė dalinasi 4, paprastais, išbandytais ir niekada nenuviliančiais receptais.

Ilona Sakavičienė sako, jog dažnai nuo virtuvės eksperimentų žmones atbaido baimė, kad nepavyks ir nepatiks –„Sveikas maistas dažnai įsivaizduojamas kaip žalios daržovės be priedų ar padažų. Tai tikrai skamba ir atrodo nuobodžiai. Tačiau pasitelkiant sumanius derinius galima net iš saujos riešutų ar avokado sukurti neįtikėtinai puikaus skonio desertą! 

Svarbiausia, nenusiteikti skeptiškai ir drįsti ragauti naujus derinius. Kad ir kokį keistą patiekalą tektų ragauti, apie skonį spręskite tik paragavę. Kartais neįprastai ar neišvaizdžiai atrodantys produktai turi magišką skonį!

Kad geriau pajaustumėte patiekalo skonį, prieš ragaudami atsigerkite vandens. Taip nuskalausite skonio receptorius. Tuomet apžiūrėkite produktą, pauostykite ir tik tada lėtai ragaukite. Pamąstykite, ar skonis kažką primena, ar patinka. Jei nepatinka, tai kas konkrečiai? Aromatas? Per stipru? Nepakankamai intensyvu? Taip geriau suprasite ką mėgstate.

« 1 reklama iš 5 »
« 1 reklama iš 11 »

Ir paskutinis patarimas, niekada neatsisakykite progos paragauti kažką naujo! Juk maistas yra vienas lengviausių būdų pažinti visas pasaulio kultūras!“

O štai ir 4, paprasti, tačiau kerintys receptai!  

Riešutiniai saldainiai su pistacijų kremu

« 1 reklama iš 5 »
« 1 reklama iš 11 »

Gaminimo laikas: 30 minučių

Porcijos: 25-30 vnt. 

Papildoma informacija: gaminimui reikės elektrinio maisto kombaino su S formos peiliuku 

Ingredientai:

« 1 reklama iš 5 »
« 1 reklama iš 11 »

200 g migdolų miltų

100 g kokoso drožlių 

1 a.š. kokoso aliejaus

150 g pistacijų kremo „Melauro“

4 šviežios Medjool datulės

1 v.š. skaldytų kakavos pupelių

Ingredientai saldainių apvoliojimui

100 g išlukštentų pistacijų 

1 v.š. skaldytų kakavos pupelių

Gaminimas:

  1. Pirmiausia pradedame nuo apvoliojimui skirto mišinio pasigaminimo. 
  2. Išlukštename pistacijas, dedame į maisto kombainą kartu su skaldytomis kakavos pupelėmis. 
  3. Smulkiname apie 2 minutes iki labai smulkių gabalėlių. 
  4. Supilame į lėkštutę ir atidedame į šoną. 
  5. Į maisto smulkintuvą dedame kokoso drožles ir migdolų miltus bei skaldytas kakavos pupeles, smulkiname apie 30 sekundžių. 
  6. Sudedame šviežias datules, pilame pistacijų kremą ir kokoso aliejų. 
  7. Visą mase malame kartu iki kol saldainių masė tips lipni ir minkoma
  8. Iš gautos masės formuojame mažus rutuliukus, dedame į lėkštutę su paruoštu mišiniu ir apvoliojame pistacijų mišinyje. 
  9. Susukus visus rutuliukus, dedame ir laikome šaldytuve.

Pastabos: 

Saldainius laikyti šaldytuve ir suvartoti per 2 savaites. 

Humusas su marinuotomis paprikomis ir saulėje džiovintais pomidorais

Gaminimo laikas : 30 minučių.

Reikalinga įranga: Maisto smulkintuvas su S peiliuku 

Porcija: 2 dideli dubenėliai

Ingredientai humusui:

2 skardinės konservuotų avinžirnių/2 puodeliai virtų avinžirnių

2 skiltelės česnako

3 dideli gabaliukai marinuotos rūkytos paprikos 

¼ puodelio saulėje džiovintų pomidorų alyvuogių aliejuje “Urselli”

¼ puodelio ekstra virgin alyvuogių aliejaus “Multi Varietale Le Ferre”

¼ puodelio vandens

2 v.š. tahini sezamų pastos (šviesios/tamsios)

3 v.š. citrinos sulčių

2 a.š. rūkytos paprikos miltelių

2 žiupsneliai kajano pipirų (dėkite daugiau jeigu mėgstate aštriau)

0,75 a.š. himalajų druskos

Gaminimas:

  1. Nusausiname avinžirnius ir nuo avinžirnių nulupame luobeles. Tarp pirštų pasukame avinžirnius ir nuo jų atsiplėš luobelės. Tai darome dėl to, kad humusas taptų šilkinis. 
  2. Į maisto kombainą dedame nuluptus avinžirnius, marinuotas grilintos paprikos  gabaliukus, tahini pastą, česnaką, citrinos sultis, saulėje džiovintus pomidorus, pilame alyvuogių aliejų, vandenį.  Malame apie 1 minutę kol masė taps gana vientisa, ir neliks gabaliukų. 
  3. Į masę sudedame visus prieskonius: druską, kajano pipirus, rūkytą papriką. Dar 2 minutėms įjungiame kombainą, kol masė taps šilkinė. Gali pasitaikyti vienas kitas saulėje džiovintų pomidorų gabalėlis. 

Humuso valgymui: 

  1. Tepkite ant mėgstamos pilno grūdo duonos, trapučio, žaliavalgiškos duonelės, kabinkite su agurkų ar morkų šiaudeliais, valgykite su daigintomis sėklomis. 

Pastabos: 

Humusą šaldytuve galima laikyti 5 dienas. 

Alyvuogių ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė

Gaminimo laikas : 10 minučių.

Reikalinga įranga: Maisto smulkintuvas su S peiliuku 

Porcija: 1 vidutinis dubenėlis

Ingredientai humusui:

1 skardinė žaliųjų alyvuogių “Sanmer”

1 skardinė juodųjų alyvuogių “Sanmer”

3 skiltelės česnako

½ puodelio saulėje džiovintų pomidorų  alyvuogių aliejuje “Urselli”

¼ puodelio supjaustytų šviežių petražolių

2 v.š. kaparėlių

2 v.š. citrinos sulčių

2 v.š. ekstra virgin alyvuogių aliejaus “Multi Varietale Le Ferre”

2 v.š. agavų arba klevų sirupo

1 v.š. nektyvių mielių dribsnių 

0,75 a.š. himalajų druskos

2 a.š. prieskonių mišinio “Persiladas”

Patiekiame užtepėlę su:

Avinžirnių trapukai “Milipop”

Liucernos daigais

Balzamiko kremu su granatais ir aronijomis “Cretan Nectar” 

Gaminimas:

  1. Į maisto smulkintuvą dedame nusausintus saulėje džiovintus pomidorus ir česnako skilteles. Smulkiname apie 30 sekundžių.
  2. Suberiame alyvuoges be kauliukų, kaparėlius, petražoles, pilame citrinos sultis, alyvuogių aliejų, sirupą, beriame mielių dribsnius, druską ir persiladą. Smulkiname apie 1 minutę. 
  3. Tepame ant avinžirnių trapučių, dedame liucernos daigų ir užpilame šlakeliu balzamiko kremo su granatais ir aronijomis. 

Pastabos: 

Užtepėlę šaldytuve galima laikyti 5 dienas. 

Artišokų ir alyvuogių užtepėlė

Gaminimo laikas : 10 minučių.

Reikalinga įranga: Maisto smulkintuvas su S peiliuku 

Porcija: 1 vidutinis dubenėlis

Ingredientai humusui:

1 skardinė žaliųjų alyvuogių “Sanmer”

1 indelis artišokų alyvuogių aliejuje “Urselli”

4 skiltelės česnako

2 v.š. kaparėlių

¼ puodelio ekstra virgin alyvuogių aliejaus “Multi Varietale Le Ferre”

1 v.š. kedro riešutų

2 a.š. prieskonių mišinio “Provanso žolelės”

0,5 a.š. kajano pipirų (dėkite daugiau jeigu mėgstate aštriai)

0,75 a.š. himalajų druskos

Patiekiame užtepėlę su:

Žaliavalgiškomis grikių  duonelėmis

Petražolėmis

Gaminimas:

  1. Į maisto smulkintuvą dedame nusausintus artišokus ir česnako skilteles. Smulkiname apie 30 sekundžių.
  2. Suberiame alyvuoges be kauliukų, kaparėlius, kedro riešutus, alyvuogių aliejų, provanso žoleles, kajano pipirus, druską. Smulkiname apie 1 minutę. 
  3. Tepame ant žaliavalgiškos  ar šviežios duonelės ir papuošiame petražolėmis.

Pastabos: 

Užtepėlę šaldytuve galima laikyti 5 dienas. 

Dalinkitės su savo draugais

{{ category }}{{ title }}

{{ author }}
{{ excerpt }}
0 0 vote
Jūsų vertinimas
Prenumeruoti
Informuoti apie
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
View all comments
  • Prenumeruokite naujienas
  • 0
    Would love your thoughts, please comment.x
    ()
    x