Connect with us

Įmonės

4 ispaniški patiekalai per kelias minutes

Paskelbta

Jau pradedate sukti galvą, kaip ką šiemet ruošite šventėms? Paprastai pagaminamais, bet žmones unikaliu skoniu stebinančiais skoniais dalinasi delikatesų krautuvėlės įkūrėja Ilona Sakavičienė.

Maistas visada buvo vienas pagrindinių bet kokios šventės atributų. Šventinis stalas ne tik kviečia šeimas susiburti kartu, tačiau tampa tarsi tradicija, kuomet dalinamasi ne tik maistu, bet ir istorijomis. Leiskite tradiciniams receptams šiemet pailsėti ir pasimėgaukite subalansuotais, įspūdingais pietietiškais skoniais. Jei vis svarstote, ką naujo pagaminti šiemet, siūlome keturis puikius, išbandytus ir Ispanijos karščiu alsuojančius receptus. Nepavykti tiesiog negali!  

Norėdami, kad skonis būtų kuo autentiškesnis, Ispaniškų produktų galite įsigyti krautuvėlėje „Saulėti skoniai”. Čia rasite  alyvuogių aliejų, alyvuogių, jūros gėrybių, saldumynų, kuriais tikrai nustebinsite ne tik svečius, bet ir patys save. 

Čia atvykę rasite ir skanėstų iš Italijos, Graikijos. Visko, nuo jūros gėrybių iki vytintų dešrų ar marinuotų daržovių. Jei skubate į svečius ir nežinote, kokių lauktuvių nuvežti – čia rasite iš ko pasirinkti ir darbuotojai mielai supakuos gardėsius kaip dovanėlę. 

Čia dirbantys gurmanai stengiasi, kad ant Jūsų stalo atsidurtų išskirtiniai skoniai – iš mažų gamintojų, kuriems svarbiausia  yra kokybė, tradicijos. 

 

Kalmarų salotos per 60 sekundžių

Reikės:

111 g kalmarų gabaliukai ypač tyram alyvuogių aliejuje „Palacio de Oriente” 

Pusės citrinos sulčių

2 šaukštai alyvuogių aliejaus „Senorio de Jaime Rosell Maximum” 

2 išspausto česnako skiltelių

70 g garžgarstės salotų

2 šaukštai tomato padažo „Gargano Rosso” 

1 šaukštas džiovinto baziliko

100 g kietojo sūrio „Grano Padano DOP” 

Žiupsnelis pipirų

Gaminimas:

Sumaišyti citrinos sultis, alyvuogių aliejų, česnaką, tomato padažą, baziliką ir pipirus. Lėkštėje sudėti garžgarstės salotas, ant viršaus uždėti kalmarus, užpilti paruoštu prieskonių mišiniu ir apibarstyti sūriu.

Užkandis be nuodėmės

Reikės:

2 puodeliai alyvuogių iš Ispanijos „Sanmer” 

1 puodelis migdolų

3/4 puodelio alyvuogių aliejaus „Bene Olive Carmen” 

1 citrinos žievelė

1 skiltelė česnako

1 žiupsnelis raudonųjų pipirų

Žiupsnelis jūros druskos

Gaminimas:

Sudėti visus ingredientus į nedidelį puodą ant vidutinės ugnies. Kai aliejus pradės užvirs, sumažinti ugnį. Alyvuoges troškinti dar 10 minučių, retkarčiais viską pamaišant.

Tobula Kūčių Menkė

Reikės:

Menkės iš Ispanijos „Palacio de Oriente”

2 česnako skiltelės

1 didelis pomidoras

2 šaukštai marinuotų „Robo” kaparių

Druska ir pipirai

Alyvuogių aliejus „Bene Olive”

Gaminimas:

Keptuvėje trumpai pakepinti išspaustą česnaką, sudėti smulkiais gabaliukais supjaustytus pomidorus, kaperius ir pakepti apie 4-5 minutes. Apibarstyti druska ir pipirais. Viską sumaišyti su menkėmis.

Pati skaniausia paelija viename puode

Reikės:

500 g juodųjų ryžių

1,5 l vandens

2–3 ančiuvių filė alyvuogių aliejuje „Robbo”

2 baltojo svogūno galvos

7 skiltelės česnako (2–3 smulkintos, 4 stambios)

1 čili pipiras

1 paprika

1 nedidelis poro stiebas

3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus Senorio de Jaime Rosell Summum

1 arb. šaukšt. druskos

0,5 arbat. šaukšt. 5 pipirų mišinio

8 karališkosios krevetės

200 g rūkytos lašišos filė

200 g midijų konservai „Palacio de Oriente” 

1 stiklinė baltojo vyno

Pluoštelis šviežių petražolių ir kalendros

Gaminimas:

Įpilti į puodą alyvuogių aliejų, sudėti smulkintus česnaką, čili pipirą, papriką, svogūną, porą. Viską apkepinti ir išimti iš puodo. Tuomet apkepinti karališkas krevetes – po vieną minutę iš kiekvienos pusės. Krevetes išimti. Į puodą suberti juoduosius ryžius, sudėti stambias česnako skilteles, užpilti baltu vynu ir vandeniu. Troškinti kol išbrinksta ryžiai ir nebelieka vandens – apie 15-20 min. Sudėti visas apkepintas daržoves, ančiuvių filė, midijas, smulkintą lašišą, vėl patroškinti apie 3-5 min. Tada uždėti krevetes, apibarstyti kapota petražole ir kalendra. 

Kad širdys prisipildytų saulės spinduliais ir džiaugsmu užsukite į krautuvėlę T. Masiulio g. 16 arba aplankykite „Saulėtų skonių” Facebook puslapį

Nuotraukos: Kasperina.
Dekoracijos: Dekoracijų nuoma. Šventinis raktelis.
Žvakidės: Made by hand candle/rankų darbo žvakės

Skaityti toliau

Įmonės

Gintaro terapija – galimybė pajusti visas šio unikaliojo mineralo sveikatinamąsias savybes

Paskelbta

Ne paslaptis, kad Baltijos auksu dažnai vadinamas gintaras pasižymi terapinėmis savybėmis. Dėl šių ypatybių, gintarą nuspręsta naudoti ir masažuose – ten jis pritaikomas pačiomis įvairiausiomis formomis. Apie gintarinio masažo naudą ir visas jo subtilybes kaunieciams.lt portalui papasakojo „Nidos Kopų“ masažo namų įkūrėjas ir šios srities specialistas Medartas Dabašauskas.

Gintaras – ne tik močiutės karoliams

Paklausus Medarto, kaip apskritai kilo mintis masažuose panaudoti gintarą, šis teigė, kad idėja gimė svarstant klausimą, kas bus ir kaip atrodys „Nidos Kopos“. „2013 metais buvo žengiami pirmieji masažo namų „Nidos Kopos” žingsniai ir tuo metu kėlėme klausimą dėl identiteto. Buvo populiarūs rytietiško stiliaus salonai, tačiau patys nejautėme jokio gilaus ryšio su tuo. Žinojom tik vieną labai svarbų dėsningumą, kad kiekviename pasaulio krašte gamta vietiniam žmogui duoda visus būtiniausius dalykus: gyvenimą, orą, maistą ir vaistą. Kai sužinojome, kad Baltijos regiono gintaras yra kur kas daugiau nei tik močiutės karoliai skrynelėje, o daugelį amžių visame pasaulyje naudojamas ir vertinamas vaistas nuo įvairiausių negalavimų, nesvarstydami nusprendėme derinti gintaro sveikatinamąsias savybes su masažo terapija“, – atskleidė M. Dabašauskas.

Jau nuo senų laikų yra žinomas įvairių akmenų ir mineralų gebėjimas daryti įtaką žmogaus kūnui bei psichinei būklei. Dar Hipokratas, Avicena ir kiti senovės laikų gydytojai aprašė gintaro terapines savybes. Kaip teigia „Nidos Kopų“ masažuotojas, šiai dienai jau yra prirašyta daugybė knygų ir straipsnių apie gintaro naudą, tačiau svarbiausia, kad daugėja žmonių, savo kailiu patyrusių sveikatinamąją šio mineralo galią. „Pats laikas trinti iš galvų mintis ir sąsajas, kad gintaras – tai apdulkėję močiutės karoliai ar pan. Pagrindinė ir daugiausia gintaro terapijoje nuopelnų surinkusi veiklioji medžiaga – gintaro rūgštis. Ši rūgštis naudojama ląstelių energijos apykaitos cikle, todėl poveikis ganėtinai platus. Gintaro rūgštis veikia kaip natūralus biostimuliatorius, neturintis šalutinio poveikio. Tai tampa itin aktualu šiais laikais, kai dėl didžiulio tempo, žmogus savo energetinius resursus išeikvoja pernelyg greitai. Kad tai kompensuotų, žmonės kasdien pradėjo vartoti daugiau kavos, saldumynų, energetinių gėrimų ir kitų preparatų, kad bent „normaliai“ nugyventų eilinę savo gyvenimo dieną. Nuolat naudojant priklausomybę sukeliančius preparatus, reikia vis didesnių dozių, o po kelių metų atsiranda širdies, skrandžio ar kitų sutrikimų. Gintaras, šiuo atveju, žmogui žymiai draugiškesnis, o veikimo spektras platesnis. Paprasčiau sakant, gintaro rūgštis padeda ląstelėms efektyviau atlikti savo funkciją, kas labai praplečia jos veikimo galimybes“, – apie gintaro naudą žmogaus organizmui pasakojo Medartas.

Masažuotojas taip pat pridūrė, kad gintaras dažniausiai naudojamas, norint pašalinti fizinį ar emocinį nuovargį, stiprinti imunitetą, pagerinti miego kokybę. Jis taip pat puikiai tinka esant kvėpavimo takų susirgimams, uždegiminiams procesams, stiprinant skydliaukės, širdies, inkstų, blužnies ir daugelio kitų organų funkcijas. Gintaro terapija ypatingai naudinga darboholikams, sportininkams, vyresnio amžiaus žmonėms, dažnai sergantiems peršalimo ar infekcinėmis ligomis, kamuojamiems chroniško nuovargio.

Daugybė gintaro pritaikymo būdų

Gintaras masažo metu yra panaudojamas įvairiomis formomis – tai leidžia skirtingais būdais išgauti geriausias jo savybes. Kaip teigia Medartas, kartą pradėjus rimčiau dirbti su gintaru, vargu, ar įmanoma kada nors sustoti. „Visų pirma, visi masažai „Nidos Kopų“ salonuose atliekami ant 11-15 kg gintaru užpildyto čiužinio. Kadangi gintaro rūgštis labai laki, vien tai sukuria didžiulį terapinį lauką tiek klientui, tiek ir masažuotojui. Gintarinio masažo metu taip pat naudojame iki 30 mikronų smulkintą gintaro pudrą, puikiomis antiseptinėmis savybėmis pasižymintį gintaro aliejų, karštus gintaro maišelius, gintaro rutulius, gintaro balzamą ir t.t. Procedūros metu erdvę užpildome gintaro smilkalų dūmais, kurie pasižymi stipriu priešuždegiminiu poveikiu, todėl šie yra ypatingai naudingi sergant peršalimo ligomis, kvėpavimo takų uždegimais ar siaučiant įvairiems virusams. Kokio rupumo gintaras bus naudojamas, kokios koncentracijos aliejus bus parinktas, ar kaip intensyviai bus smilkoma, priklauso nuo daugelio faktorių, kliento būklės ir poreikių. Vienam pakaks pagulėti ant gintarinio čiužinio ir atlikti kvėpavimo praktiką prismilkytame kambaryje, kitą pusvalandžiui įvyniosime į malto gintaro ir  medaus mišinį, trečią – gerai išmasažuosime su gintaro pudra. Prieš ir po masažo rekomenduojame gerti gintaro arbatos. Kitaip tariant, gintaro terapija apima visus penkis žmogaus pojūčius, o bendra visuma veda žmogų į palaimos ir pilnatvės būseną“, – teigė „Nidos Kopų“ įkūrėjas.

Poveikis – labai individualus

Gintaro poveikis kiekvienam klientui, pasak Medarto, labai individualus ir savitas. Taip yra todėl, kad vienų organizmas gali būti užterštas daug stipriau negu kitų. Vieni dirba sunkų protinį darbą, kiti – fizinį. Kažkas gali būti itin jautrus, kažkas – persitempęs, kažkas vaikšto į masažą kas savaitę, o kitas – galbūt lankosi tik pirmą kartą. Visa tai lemia ir skirtingą poveikį kiekvienam lankytojui. „Tikiu, kad viskas visatoje vyksta harmonijoje ir jeigu žmogus atėjo į mūsų saloną, tai reiškia, kad jam reikėjo čia būti. O kiek, kaip ir kokį poveikį jis tiksliai gaus, labai sunku pasakyti, nes tai priklauso nuo pernelyg daug sudedamųjų. Iš patirties galiu pasakyti tik tiek, kad gintaras žmogui suteikia jėgų, energijos ir minčių aiškumo. Stiprėja žmogaus fizinės ir kūrybinės galimybės, o tai – sveiko  žmogaus požymiai. Žmogus po terapijos jaučiasi gerai pailsėjęs, žvalus ir puikios nuotaikos, o tai geriausia, ką galim jam duoti. Būdamas tokios būsenos jis galės savo gyvenime priimti geriausius sprendimus ir turės pakankamai jėgų juos realizuoti“, – tvirtino masažuotojas.

M. Dabašausko teigimu, gintaro efektas puikiai pastebimas ant žmonių, kurie turi probleminę, spuogų varginamą odą. Kadangi gintaro aliejus turi stiprų antiseptinį poveikį ir veikia antibakteriškai, o gintaro pudra gerina ląstelių regeneraciją, pastebimi fantastiški rezultatai, kuomet oda ima spindėti skaistumu ir jaunatviškumu. Tačiau masažuotojas primena, kad be gintaro pagalbos, labai svarbu ir sveika mityba, gyvenimo būdas, judėjimo kultūra ir t.t. Kaip bebūtų, pokyčius reikia pradėti nuo pirmojo žingsnio, o juo daug kam tampa būtent „Nidos Kopų“ masažo namai.

Gintaro terapiją galima tęsti ir savo namuose

Svarstantiems, kaip dažnai galima mėgautis gintariniu masažu ir ar egzistuoja kokie nors apribojimai, Medartas užtikrina, kad perdozuoti gintaru neįmanoma. „Natūralus gintaras nesikaupia audiniuose ir sunaudojamas priklausomai nuo organizmo poreikių. Įdomu tai, kad gintaro rūgštį tam pačiam tikslui gamina ir pats žmogaus organizmas, tiesiog su amžiumi arba pernelyg intensyviu gyvenimo tempu, pagaminto kiekio ima nepakakti. Ne veltui žmonės pas mus užsisako gintarinius čiužinius, gintaro smilkalus, gintaro pudrą ar natūralų gintarą, kad galėtų terapiją tęsti savo namuose“, – pasakojo specialistas.

Gintarinis čiužinys tampa neatsiejamu kasdienio gero miego ir sveikatos simboliu. Įvairiais tikslais gali būti išnaudojamas ir gintaru prisotintas vanduo – šį galima ne tik gerti, bet su juo naudinga ir gaminti maistą ar net praustis. „Karantino metu daugelis mūsų klientų savo namus ir ofisus smilkė gintaro smilkalais. O gintarinis masažas – ko gero, geriausia ką gali dovanoti mums žmogaus ir gamtos draugystė“, – pridūrė Medartas.

Kadangi gintaro rūgštį savo poreikiams gamina ir pats organizmas, nėra reikalo jaudintis ir dėl alerginių reakcijų – Medartas tvirtina, kad per 7 darbo su klientais metus, jų nepasitaikė. Tačiau priduria, kad iš vieno patyrusio gintarininko yra girdėjęs, jog gintaras nerekomenduojamas žmonėms, turintiems stiprią alerginę reakciją citrinos rūgščiai. „Kita vertus, žmonėms pasitaiko ir autoimuninių ligų, kai organizmas naikina net savo paties sveikas ląsteles, bet čia jau kitų specialistų daržas. Mes taip pat nerekomenduojame užsisakyti masažo su gintaro pudra, jei po jo iškart planuojate vykti į paplūdimį degintis“, – įspėja M. Dabašauskas.

Apibendrindamas gintarą ir jo teikiamą naudą žmogui, Medartas teigia, kad gintaras yra gamtos dovanotas produktas ir kaip ir visa gamta – jo poveikis pripildytas harmonijos, meilės bei sveikatos.

Išbandyti gintarinius masažus ir pajusti šio ypatingojo mineralo naudingąsias savybes galite „Nidos Kopų“ masažo namuose, kurių vienas iš salonų yra įsikūręs ir Kaune: https://nidoskopos.lt/masazai-kaune/

Skaityti toliau

Įmonės

Kokybiškas poilsis Kaune: SPA malonumai ir visokeriopas komfortas viešnagės mieste metu (video)

Paskelbta

Kokybiškas poilsis svarbus kiekvienam mūsų – nesvarbu, ar norisi pabėgti nuo varginančių kasdienių darbų rutinos, pakeisti aplinką, ar tiesiog pasilepinti įvairių procedūrų malonumais. Tai pokalbio su kaunieciams.lt portalu metu patvirtino ir „Park Inn by Radisson Kaunas“ viešbučio atstovė Evelina Pangonienė bei „Saulėja SPA“ vadovė Elena Bartnikienė.

Bendradarbiavimas leidžia užtikrinti geriausias sąlygas klientams

Visas sritis paveikusi koronaviruso situacija, neaplenkė ir turizmo bei rekreacijos sektoriaus. Tačiau, kaip teigė E. Pangonienė, viso šio chaoso apsuptyje, kaip bebūtų, labai svarbu nepamiršti skirti dėmesio sau bei savo poilsiui. „Nepaisant to, kokie šie metai buvo, kas buvo praeityje – kokybiškas poilsis yra labai svarbu kiekvienam iš mūsų. Ir aš labai džiaugiuosi, kad mes, „Park Inn by Radisson Kaunas“ viešbutis, kartu su „Saulėja SPA“ turime galimybę užtikrinti tą kokybišką ir saugų poilsį“, – pasakojo Evelina.

Kadangi „Saulėja SPA“ centras įsikūręs to paties „Park Inn by Radisson Kaunas“ viešbučio patalpose, SPA centro vadovė prasitaria, kad tarp šių įstaigų vyksta glaudus bendradarbiavimas. „Mes jau 12 metų čia esame kartu, einame petys petin į priekį, draugaujame, vieni kitiems padedame. Ir svečiai, kurie čia atvyksta gauna ir poilsį, ir puikią, saugią vietą nakvynei. Netgi yra padaryta tokia galimybė, kad su chalatais, iš viešbučio kambario galima ateiti pas mus tiesiai į SPA, yra praėjimas, nereikia eiti per lauką, viskas labai gerai suorganizuota“, – bendradarbiavimo ypatumais dalijosi E. Bartnikienė.

Atsinaujinusį Kauną iš naujo atranda ir patys lietuviai

„Park Inn by Radisson Kaunas“ atstovė Evelina taip pat pridūrė, kad pastaruoju metu pastebima, jog itin padaugėjo paskutinės minutės užsakymų. „Tai parodo, kad svečiai į Kauną atvyksta galbūt dar neapsisprendę, ar norėtų čia pasilikti, bet kai pamato, kiek daug čia visko galima nuveikti, kiek yra naujų vietų, kurias verta aplankyti, tada jie paskutinę minutę nusprendžia, kad reikia susirasti viešbutį nakvynei“, – teigė E. Pangonienė.

Moteris taip pat pamini, jog anksčiau didžiąją viešbučio svečių dalį sudarė užsienio turistai, tačiau dabar Kauną iš naujo atranda ir lietuviai. Net ir patys kauniečiai, norintys pabėgti nuo rutinos, trumpam pakeisti aplinką ir skirti laiko sau, mielai savaitgaliui apsistoja viešbutyje.

Didelis dėmesys saugumui

Neretą vis dar kankina šioks toks nerimas, ar apsistoti viešbučiuose, mėgautis SPA procedūromis šiuo laikotarpiu yra saugu. Tačiau tiek „Park Inn by Radisson Kaunas“ viešbučio, tiek ir „Saulėja SPA“ atstovės užtikrina, kad yra daroma viskas, jog klientai galėtų būti visiškai ramūs dėl savo saugumo. Jų teigimu, šimtaprocentinis saugumas užtvirtinamas lankytojams vos įžengus į viešbutį – pažymėtos žymos, kad reikia laikytis tam tikro atstumo, visi darbuotojai yra apmokyti, kaip elgtis, visos dažniausiai liečiamos vietos valomos kelis kartus per dieną, užtikrinamas geresnis vėdinimas kambariuose ir pan. Kaip pridūrė „Saulėja SPA“ vadovė E. Bartnikienė – tokios saugumo priemonės jiems nėra kažkokia naujovė. Ir anksčiau viskas buvo dezinfekuojama, dažnai darbuotojai dirbdavo su kaukėmis, pirštinėmis ir t.t. Tik žinoma, dabar imamasi dar daugiau atsargumo priemonių – pavyzdžiui, šiuo metu, visiems atvykstantiems matuojama ir kūno temperatūra.

Dar daugiau galite išgirsti vaizdo įraše:

Skaityti toliau

Įmonės

„Formosa“ pristato Lietuvoje dar neregėtas naujienas: išbandyti turėtų kiekvienas

Paskelbta

Pirmasis burbulinių arbatų tinklas Lietuvoje „Formosa“, išskirtinę produkciją šalies gyventojams siūlantis nuo 2016 metų, nenustoja stebinti savo klientų. Daugybės lankytojų pamilta arbatinė vėl pristato naujienas – šį kartą kviečia išbandyti kone populiariausią šių dienų Azijos gėrimą!

Receptai – tiesiai iš Taivano

Šių metų pradžioje, dar prieš pasaulį sukaustant pandemijai ir karantino ribojimams, „Formosa“ komanda spėjo apsilankyti Taivane, kuriame susitiko su savo tiekėju. Savaitę laiko praleidę gamykloje, šie ne tik tobulino savo senus receptus, tačiau užsiėmė ir naujų gėrimų paieškomis, kuriais galėtų nustebinti savo klientus. „Per ten praleistą savaitę išragavome beveik 100 skirtingų gėrimų ir į Lietuvą atvežėme naujus gėrimus su kremo puta. Vienas iš jų – rudojo cukraus pieno gėrimas su kremo puta. Šiuo metu tai yra bene populiariausias gėrimas Taivane ir Azijoje. Kraštai nuliejami ruduoju cukrumi, o ant viršaus dedamas kremas, kuris tik dar labiau pagardina šį gėrimą“, – su naujojo gėrimo ypatumais supažindino vienas „Formosa“ įkūrėjų Eividas Petrulis.

Išmoktos paslaptys

„Formosa“ klientai sulaukė ir daugiau naujienų – lankytojai, savo pamiltus gėrimus gardinę tapijokos perlais, galėjo pastebėti, kad jų skonis kiek pasikeitęs. Vizito Taivane metu, „Formosa“ komanda pasirūpino, kad klientų pamėgtas ingredientas juos nustebintų dar labiau. Kaip teigė E. Petrulis, nuo šiol jie tik dar skanesni: „Atnaujinome savo įžymiųjų tapijokos perlų receptus, dabar jie dar skanesni nei buvo. Juos nuoširdžiai atidirbinėjome Taivane ir išmokome kelias mažas paslaptis, kaip juos padaryti dar skanesniais.“

Gėrimai, verti įamžinimo nuotraukose

Apsilankius socialinių tinklų platybėse, galima pastebėti, kad šie tiesiog mirga nuo nuotraukų su įamžintais „Formosa“ gėrimais. O taip yra todėl, kad šie ypatingi ne tik savo skoniu, bet ir atrodo išties įspūdingai. Vieni daugiausiai internautų dėmesio susilaukiantys – „Galaxy Drinks“ serijos gėrimai. Tokį pavadinimą šie įgavo ne veltui, mat savo išvaizda tikrai primena galaktikos platybes. Šiuo metu jų ir vėl galima paragauti „Formosa“ arbatinėse. „Tai labai žaismingi gėrimai, kurie susideda iš dviejų spalvų, o jas sumaišius – šie dar labiau pakeičia savo spalvą. Spalva išgaunama su „drugelio-žirnio gėlės” (angl. butterfly-pea flower) pagalba. Šios gėlės miltelius užpylus vandeniu, gėrimas nusidažo žaismingomis spalvomis“, – magiškai atrodančių gėrimų paslaptį atskleidžia E. Petrulis.

Norintieji atsigaivinti šios arbatinės siūlomais gėrimais, čia gali rasti visų „Formosa“ vietų sąrašą: http://www.formosa.lt/kontaktai/

 

Skaityti toliau

Skaitomiausi