Kauniečiams - Pasiūlymai, Akcijos, NaujienosMaisto produktai - prekyba, gamyba4 ispaniški patiekalai per kelias minutes

Jau pradedate sukti galvą, kaip ką šiemet ruošite šventėms? Paprastai pagaminamais, bet žmones unikaliu skoniu stebinančiais skoniais dalinasi delikatesų krautuvėlės įkūrėja Ilona Sakavičienė. Maistas visada buvo vienas pagrindinių bet kokios šventės atributų. Šventinis stalas ne tik kviečia šeimas susiburti kartu, tačiau tampa tarsi tradicija, kuomet dalinamasi ne tik maistu, bet ir istorijomis. Leiskite tradiciniams receptams šiemet pailsėti ir pasimėgaukite subalansuotais, įspūdingais pietietiškais skoniais. Jei vis svarstote, ką naujo pagaminti šiemet, siūlome keturis puikius, išbandytus ir...
Donata Zabulionė Donata Zabulionė2019 4 gruodžio

Jau pradedate sukti galvą, kaip ką šiemet ruošite šventėms? Paprastai pagaminamais, bet žmones unikaliu skoniu stebinančiais skoniais dalinasi delikatesų krautuvėlės įkūrėja Ilona Sakavičienė.

Maistas visada buvo vienas pagrindinių bet kokios šventės atributų. Šventinis stalas ne tik kviečia šeimas susiburti kartu, tačiau tampa tarsi tradicija, kuomet dalinamasi ne tik maistu, bet ir istorijomis. Leiskite tradiciniams receptams šiemet pailsėti ir pasimėgaukite subalansuotais, įspūdingais pietietiškais skoniais. Jei vis svarstote, ką naujo pagaminti šiemet, siūlome keturis puikius, išbandytus ir Ispanijos karščiu alsuojančius receptus. Nepavykti tiesiog negali!  

Norėdami, kad skonis būtų kuo autentiškesnis, Ispaniškų produktų galite įsigyti krautuvėlėje „Saulėti skoniai”. Čia rasite  alyvuogių aliejų, alyvuogių, jūros gėrybių, saldumynų, kuriais tikrai nustebinsite ne tik svečius, bet ir patys save. 

Čia atvykę rasite ir skanėstų iš Italijos, Graikijos. Visko, nuo jūros gėrybių iki vytintų dešrų ar marinuotų daržovių. Jei skubate į svečius ir nežinote, kokių lauktuvių nuvežti – čia rasite iš ko pasirinkti ir darbuotojai mielai supakuos gardėsius kaip dovanėlę. 

Čia dirbantys gurmanai stengiasi, kad ant Jūsų stalo atsidurtų išskirtiniai skoniai – iš mažų gamintojų, kuriems svarbiausia  yra kokybė, tradicijos. 

 

Kalmarų salotos per 60 sekundžių

Reikės:

111 g kalmarų gabaliukai ypač tyram alyvuogių aliejuje „Palacio de Oriente” 

Pusės citrinos sulčių

2 šaukštai alyvuogių aliejaus „Senorio de Jaime Rosell Maximum” 

2 išspausto česnako skiltelių

70 g garžgarstės salotų

2 šaukštai tomato padažo „Gargano Rosso” 

1 šaukštas džiovinto baziliko

100 g kietojo sūrio „Grano Padano DOP” 

Žiupsnelis pipirų

Gaminimas:

Sumaišyti citrinos sultis, alyvuogių aliejų, česnaką, tomato padažą, baziliką ir pipirus. Lėkštėje sudėti garžgarstės salotas, ant viršaus uždėti kalmarus, užpilti paruoštu prieskonių mišiniu ir apibarstyti sūriu.

Užkandis be nuodėmės

Reikės:

2 puodeliai alyvuogių iš Ispanijos „Sanmer” 

1 puodelis migdolų

3/4 puodelio alyvuogių aliejaus „Bene Olive Carmen” 

1 citrinos žievelė

1 skiltelė česnako

1 žiupsnelis raudonųjų pipirų

Žiupsnelis jūros druskos

Gaminimas:

Sudėti visus ingredientus į nedidelį puodą ant vidutinės ugnies. Kai aliejus pradės užvirs, sumažinti ugnį. Alyvuoges troškinti dar 10 minučių, retkarčiais viską pamaišant.

Tobula Kūčių Menkė

Reikės:

Menkės iš Ispanijos „Palacio de Oriente”

2 česnako skiltelės

1 didelis pomidoras

2 šaukštai marinuotų „Robo” kaparių

Druska ir pipirai

Alyvuogių aliejus „Bene Olive”

Gaminimas:

Keptuvėje trumpai pakepinti išspaustą česnaką, sudėti smulkiais gabaliukais supjaustytus pomidorus, kaperius ir pakepti apie 4-5 minutes. Apibarstyti druska ir pipirais. Viską sumaišyti su menkėmis.

Pati skaniausia paelija viename puode

Reikės:

500 g juodųjų ryžių

1,5 l vandens

2–3 ančiuvių filė alyvuogių aliejuje „Robbo”

2 baltojo svogūno galvos

7 skiltelės česnako (2–3 smulkintos, 4 stambios)

1 čili pipiras

1 paprika

1 nedidelis poro stiebas

3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus Senorio de Jaime Rosell Summum

1 arb. šaukšt. druskos

0,5 arbat. šaukšt. 5 pipirų mišinio

8 karališkosios krevetės

200 g rūkytos lašišos filė

200 g midijų konservai „Palacio de Oriente” 

1 stiklinė baltojo vyno

Pluoštelis šviežių petražolių ir kalendros

Gaminimas:

Įpilti į puodą alyvuogių aliejų, sudėti smulkintus česnaką, čili pipirą, papriką, svogūną, porą. Viską apkepinti ir išimti iš puodo. Tuomet apkepinti karališkas krevetes – po vieną minutę iš kiekvienos pusės. Krevetes išimti. Į puodą suberti juoduosius ryžius, sudėti stambias česnako skilteles, užpilti baltu vynu ir vandeniu. Troškinti kol išbrinksta ryžiai ir nebelieka vandens – apie 15-20 min. Sudėti visas apkepintas daržoves, ančiuvių filė, midijas, smulkintą lašišą, vėl patroškinti apie 3-5 min. Tada uždėti krevetes, apibarstyti kapota petražole ir kalendra. 

Kad širdys prisipildytų saulės spinduliais ir džiaugsmu užsukite į krautuvėlę T. Masiulio g. 16 arba aplankykite „Saulėtų skonių” Facebook puslapį

Nuotraukos: Kasperina.
Dekoracijos: Dekoracijų nuoma. Šventinis raktelis.
Žvakidės: Made by hand candle/rankų darbo žvakės

Užsakomasis reklaminis straipsnis

Kokia Jūsų nuomonė šia tema?

avatar
  Prenumeruoti naujus komentarus  
Informuoti apie
Scroll Up