vasaros-patiekalai-ant-lauzo-tradicine-mesa-ir-ne-tik

Vasaros patiekalai ant laužo: tradicinė mėsa ir ne tik

Vasaros patiekalai ant laužo: tradicinė mėsa ir ne tik

Skaičiuojant paskutinius vasaros savaitgalius vis labiau norisi juos praleisti su draugais ir artimaisiais gamtoje. Taip pat, tikra tiesa, kad maistas gamtoje yra daug skanesnis, o jo ruošimas ant laužo – be galo smagi veikla ir mažiems ir dideliems iškylautojams. Surinkome jums keletą receptų,  kuriuos galėsite išmėginti dar šį savaitgalį.

Tradiciniai šašlykai

iškyla maistas šašlykai
nuotr. Pixabay
  • 2-3 kg. kiaulienos sprandinės
  • 1 l. vandens
  • 3-4 v.š. acto
  • 2 v.š. druskos
  • Keli žiupsneliai juodųjų pipirų
  • 5-6 didesni svogūnai.

Mėsą susmulkinkite kąsnio dydžio gabaliukais, suberkite prieskonius, supilkite vandenį ir actą bei sudėkite žiedais pjaustytą svogūną. Viską sumaišykite ir palaikykite bent parą vėsioje vietoje.

Patarimas. Verdami šašlykus ant iešmo gerai juos suspauskite, kad neliktų tarpų ir pasistenkite nesudeginti mėsos. Ruošdami laužą pasirūpinkite, kad jame būtų karštos žarijos, o ne atvira liepsna.

Daržovių vėrinukai

daržovės grilis
nuotr. Pixabay
  • 0,5 kg. pievagrybių
  • 0,5 kg. Baklažanų (arba jaunų cukinijų)
  • 4-5 saldžiosios paprikos
  • 1-2 svogūnai
  • 2-3 v.š. sojos padažo
  • 1 v.š. druskos
  • 2 a.š. pipirų
  • Žiupsnis aitriųjų paprikų miltelių
  • 0,5 citrinos sulčių
  • 2-3 v.š. aliejaus

Didesnius pievagrybius padalinkite pusiau, baklažanus supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais, paprikas pjaustykite bent į  4 dalis, o svogūnus vertikaliai padalinkite į keturias dalis ir atskirkite sluoksnius.  Visus ingredientus sumaišykite ir palikite sandariame inde bent  30 min.

Patarimas. Nepamirškite, kad daržovės kepa trumpiau nei mėsa, todėl joms užteks vos 10 ar 15 min. Tiesa, kitaip nei mėsą, daržoves galima ir patartina kepti ne virš žarijų, o virš atviros liepsnos.

Saldžiaaštriai ananasai

ananasai
nuotr. BakeSpace
  • 1 didesnis ananasas (gali būti ir neprinokęs)
  • 3-4 v.š. sviesto
  • 3-4 a.š. medaus
  • 1 a.š. aitriųjų paprikų miltelių
  • 1 a.š. cinamono

Ananasą supjaustykite žiedais arba pusžiedžiais. Išlydykite sviestą ir suskystinkite medų. Suberkite prieskonius ir gautu marinatu padenkite ananasus. Palaikykite ananasą sandariame inde bent 30 min.

Patarimas. Kepkite ananasus ne ant iešmų, o ant grotelių. Pasistenkite palaikyti atvirą liepsną ir leiskite ananasams karamelizuotis. Taip juos kepti reikėtų vos 5-10 min.

Išmėginkite šiuos receptus ir pritaikykite juos prie savo poreikių: keiskite kiekius, prieskonius ar rinkitės kitos rūšies mėsą bei daržoves. Net jeigu artėjantis savaitgalis nelepins puikiais orais, tikimės, kad galėsite sau leisti džiaugtis draugiška kompanija ir skaniu maistu.

Facebook Comments