kaunietes-patiekalai-kelias-i-sveikesni-rytoju

Kaunietės patiekalai – kelias į sveikesnį rytojų

Kaunietės patiekalai – kelias į sveikesnį rytojų

Sveikas, suderintas ir kokybiškas maistas pastaruoju metu yra neatsiejama šiuolaikinio žmogaus kasdienybės dalis. Dažnas ima ieškoti ekologiškų, natūralių, pesticidais ir nitratais neužterštų produktų. Vieni taip elgiasi vien todėl, kad tai – madinga, kiti gi tiki sveiko maisto nauda ir gydomosiomis savybėmis.

Vyriausioji restorano „Sfinksas“ šefė Laura Rajeckaitė asmeniškai domisi maisto žala ir nauda organizmui: „Jau ilgai rūpinuosi savimi ir gana kruopščiai derinu maisto produktus. Esu asmeniškai susidūrusi su pramoniniu būdu apdorotų, nenatūralių, chemikalais prisotintų produktų žala ne tik žmogaus kūnui, bet ir sielai. Ėmusi giliau studijuoti maisto derinimo principus tapau daug laimingesne, todėl noriu padėti ir kitiems atrasti šį kelią.“

L.Rajeckaitė taip pat teigia, kad daugiausiai prarandame, kai neimame to, ką mums duoda gamta. Restorano „Sfinksas“ virtuvės guru pasitelkusi fantaziją lėkštėje patiekia ne tik visiems gerai žinomų daržovių, vaisių ar žalumynų – joje atsiranda ir garšvų bei dilgėlių lapelių, ir įvairiausių augalų daigų bei sėklų.

„Gamta mums skirtingais pavidalais dovanoja begales skirtingų vitaminų, tik mums reikia išmokti juos pasiimti. Daigai, sėklos, žolelės – vitaminų bombos mūsų organizmams. Tik reikia žinoti, kaip juos paruošti, apdoroti ir su kuo patiekti. Pavyzdžiui, dilgėlės yra labai naudingos dėl jose esančių mineralų, bet kartu jos tirština kraują. Tačiau salotose patiekiant su kiaulpienėmis, kurios padeda išlaikyti stabilų kraujo tirštumą, kenksmingos dilgėlių savybės neutralizuojamos ir šie augalai tampa itin naudingi“, – sako restorano „Sfinksas“ šefė.

Tinkamai derinami ir vartojami maisto produktai padeda organizmui virškinti, gerina smegenų veiklą, stiprina kaulus, padeda geriau įsisavinti vitaminus bei mineralus. Pasak L.Rajeckaitės, derinant maistą svarbiausia – ne žinoti, ką su kuo valgyti, bet veikiau – ko su kuo valgyti nederėtų. Tarpusavyje nederantis maistas neįsisavinamas, jis ima pūti, išskiria toksinus ir šlakus, kurie apnuodija jau ir taip silpnas organizmo vietas: vieniems tai gali būti smegenys, kepenys ar sąnariai, kitiems – oda, kraujas ar bendra organizmo funkcija.

Viešbučio-restorano „Sfinksas“ virtuvės meistrai jau kuris laikas pluša keisdami ir tobulindami siūlomą meniu. Pastaruoju metu jame atsiranda vis daugiau daržovių, svečiams kasdien siūlomas naujas sriubos bei salotų variantas, yra veganams bei vegetarams tinkamų patiekalų. Restorano „Sfinksas“ šefai asmeniškai rūpinasi, kad klientus pasiektų tik šviežias, kokybiškas ir suderintas maistas, kuris ne tik bus skanus, bet ir padės valgančiajam tapti sveikesniam ir laimingesniam.

savaite.lt inf.

Facebook Comments